CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La primera fase del nou parc socioesportiu de Montornès Nord s’obre a la ciutadania

La primera fase del nou parc socioesportiu de Montornès Nord s’obre a la ciutadania

01/07/2022

Des d’aquest divendres el veïnat pot fer ús de les pistes i espais habilitats al nou parc socioesportiu de Montornès Nord. La inauguració oficial tindrà lloc a mitjans de setembre.

Aquest divendres s’ha posat en funcionament la primera fase executada del nou parc socioesportiu de Montornès Nord al carrer de les Tres Creus que compta, entre els seus projectes, amb un Cruyff Court.

El primer tast l’han fet els nens i nenes del Casal municipal de Vacances que han estat rebuts per l’alcalde, José A. Montero. A partir d’aquí, l’espai ha quedat obert a la ciutadania i a usos comunitaris.

El nou parc socioesportiu és el resultat d’un procés de participació ciutadana realitzat el 2019 per renovar i revitalitzar els 17.200 m2 de terrenys en desús de l’antic camp de futbol de Montornès Nord.

En aquell procés, que va comptar amb la participació d’infants, joves i persones adultes, es va definir una proposta urbanística concretada en un parc urbà multifuncional on desenvolupar activitats comunitàries i esportives. 

El Cruyff Court i la implicació del jovent en la dinamització d'activitats 

Un dels projectes destacats dins del parc és el Cruyff Court, una iniciativa de la Fundació Cruyff que promou la pràctica segura de l’esport a l’aire lliure juntament amb la promoció de valors com la responsabilitat, la integració, la convivència i el joc en equip.

D’aquest projecte també es deriva el programa Heroes of the Cruyff Courts, que permet al jovent col·laborar activament en l'organització de les activitats. La primera iniciativa és un campionat de futbol amb infants i joves que es desenvoluparà al llarg del mes de juliol.

Desenvolupament del parc en diverses fases

La primera fase del projecte que s’ha posat en funcionament aquest divendres compta amb una pista de bàsquet, dues de minibàsquet, una de voleibol i una altra polivalent. Els treballs, que van començar el febrer, van ser adjudicats per 405.048,42 € i compten amb una subvenció de la Diputació de Barcelona atorgada en el marc de la convocatòria del Programa General d’Inversions 2020 – 2023.

En una segona fase es durà a terme la resta de les instal·lacions previstes en el projecte, que inclouen el condicionament d’un skate park, zones de picnic i jocs infantils, entre d'altres.

Arxivat a: Ciutadania, Esports, Infància, Joventut, Via pública
Infants del Casal de Vacances jugant al Cruyff Court.
El Parc Socioesportiu de Montornès Nord.
Nens i nenes del Casal de Vacances juguen a la nova pista de bàsquet.
Tirolina al Parc socioesportiu de Montornès Nord.
L'alcalde, José A. Montero, ha rebut els nens i les nenes del Casal de Vacances abans d'entrar al parc.
El Cruyff Court, des de fora.
Activitats de lleure al Parc socioesportiu.
Activitats de lleure al Parc socioesportiu.
Infants juguen a bàdminton al Parc socioesportiu.
Activitats de lleure al Parc socioesportiu.
Pista de voleibol al Parc socioesportiu.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona