CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Juliol romà al jaciment Mons Observans

Juliol romà al jaciment Mons Observans

01/07/2022

La programació d’activitats "Nits d’estiu a la romana" torna amb quatre propostes culturals que inclouen literatura, música, teatre i gastronomia. Els actes començaran el 7 de juliol amb un club de lectura i finalitzaran el 23 del mateix mes amb el sopar "Convivium".

Durant tot l'any, l'assentament Mons Observans ofereix visites obertes al públic i als centres educatius i activitats culturals relacionades gairebé sempre amb el món romà. Algunes de les més destacades es concentren a la programació Nits d’estiu a la romana que té lloc cada mes de juliol al jaciment.

El tret de sortida d'enguany es donarà el 7 de juliol, a les 19 h, amb la tertúlia La història novel·lada. Les biblioteques de Montornès i de Montmeló han organitzat un club de lectura sobre la novel·la Cabells de Gebre: per bruixa i metzinera, de Teresa Sagrera. L’escriptora Marina Martori conduirà la sessió, que comptarà amb un lectura dramatitzada a càrrec de l’actriu Elena Codó.

La música serà la protagonista de la jornada del 9 de juliol, a les 19 h. L’espai acollirà el concert Amor a Roma, amb àries i duets d’òpera situats a l’antiguitat clàssica. Tant en aquest cas com en l’anterior les entrades són gratuïtes i no és necessari reservar-les prèviament.

La segona meitat del programa està dedicat a la gastronomia. El 16 de juliol, a les 19 h, la ruta del vi DO Alella farà parada al jaciment amb un Enotast amb maridatge a càrrec del restaurant local La Gourmet-Teca. Les places són limitades i tenen un preu de 8 euros. Cal adquirir-les al web entrades.montornes.cat

Les Nits d’estiu a la romana acabaran el 23 de juliol amb una altra activitat per llepar-se els dits: el ja consolidat Convivium. A les 19 h, el públic visitarà el jaciment i seguidament participarà en un sopar amb plats típics de l’època romana. En aquest cas l’aforament també és limitat. Les entrades costen 20 euros i estan disponibles també en línia.

Arxivat a: Cultura i festes
Imatge del programa.
Portada del llibre
Òpera de l'antiguitat clàssica.
Cartell de l'activitat
Convivium 2018 (imatge: Ajuntament de Montmeló)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona