CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > #MontornèsLGTBI+

#MontornèsLGTBI+

24/06/2022

L’Ajuntament ha organitzat diverses activitats entre el 28 i 30 de juny per commemorar el Dia de l’Orgull Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual. En aquesta ocasió amb participació també del col·lectiu de la gent gran.

Un any més, Montornès mostrarà el seu respecte per cap a la diversitat sexual en el dia de l'Orgull LGTBI+ que se celebra el 28 de juny.

S’han programat diverses activitats que complementaran la presència de la bandera irisada a l’Ajuntament i a diversos equipaments municipals. 

El dimarts 28, dia de l’Orgull LGTBI+, la gent gran de Montornès participarà en una acció col·lectiva pintant amb els colors de l’arc de Sant Martí les escales de Can Xerracan. D’aquesta manera es vol donar visibilitat al fet LGTBI+ també entre les persones més grans.

Aquest dia dos edificacions emblemàtiques de Montornès com són la Torre del Telègraf i el Teatre Margarida Xirgu, s’il·luminaran amb els colors de la bandera LGTBI+.

El dijous 30 de juny, el Centre Juvenil Sputnik acollirà la lectura del manifest LGTBI+ i el concert amb Lidia Uve Power Trio en què la cantautora presenta el seu primer LP ‘Mal Ejemplo’ acompanyada per Nat González i Núria Bach.  

Per què el 28 de juny? 

La data escollida per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+ és el 28 de juny en record dels anomenats fets de Stonewall —als Estats Units— que van tenir lloc el 28 de juny de 1969, ja fa més de 50 anys. Aquell dia, persones transsexuals i homosexuals van dir prou per primera vegada i de forma col·lectiva a la discriminació a què havien estat sotmeses durant segles. El detonant va ser una redada policial a un pub conegut com a Stonewall Inn, situat al barri novaiorquès de Greenwich Village. Aquella protesta es considera la primera expressió del moviment d’alliberament LGBTI+.

 

Arxivat a: Igualtat
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona