CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Reunió de la Junta Local de Seguretat

Reunió de la Junta Local de Seguretat

23/06/2022

Els membres de la Junta Local de Seguretat s’han reunit aquest dimecres a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. Es tracta de la trobada anual en què s’avaluen les polítiques de seguretat local i es fixen els criteris de col·laboració entre els diversos cossos de policia.

L'alcalde, José A. Montero, ha presidit aquest dimecres la sessió de treball de la Junta Local de Seguretat, formada per representants dels Mossos d'Esquadra, de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional, de Policia Local, pel regidor delegat de l'Àrea de Seguretat i Convivència, Juan José Fernández, i per la cap de l'àrea.

En aquesta ocasió també va assistir una representació de l’Oficina de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona.

Espai per debatre i marcar les prioritats en seguretat

La Junta Local de Seguretat té per missió la presa de decisions en base a la informació i el coneixement que aporten els diversos membres, tenint en compte les seves funcions i responsabilitats, en matèria de prevenció i seguretat en el municipi. És un espai de debat sobre les necessitats i es marquen les prioritats d'acció i cooperació en aquest àmbit.

A la trobada, es va posar l’accent en la importància de l’estratègia en la planificació i coordinació de les actuacions conjuntes dels cossos policials al municipi per seguir treballant en aquelles qüestions que més preocupen i inquieten  al veïnat, i així millorar la seva concepció de seguretat.

La representació de l’Oficina de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona es va comprometre a traslladar a la Generalitat la petició del municipi d’enfortir la presència dels Mossos i el treball conjunt amb la Policia Local.

Seguint aquesta línia, es van  abordar aspectes relacionats amb la convivència a l’estiu i amb el bon desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a Montornès Nord, i de la Festa Major.

Pel que fa a la diagnosi de l'estat de la seguretat pública a Montornès, els diversos cossos van valorar els indicadors del darrer any i van considerar que els fets delictius tendeixen, de manera generalitzada, al descens i són similars a altres municipis.

Les dades mostren l’increment de serveis prestats per la Policia Local de caràcter preventiu en els diversos àmbits de la seguretat, així com també hi hagut un augment de les intervencions reactives quan es produeixen els fets.

Les problemàtiques de seguretat són concretes i particulars i es tracten, per part del cos policial, de forma singular per ser més resolutiu.

 

Arxivat a: Seguretat ciutadana
Sessió de treball de la Junta de Seguretat Local
La trobada anual de la Junta de Seguretat Local s'ha celebrat enguany a la Sala d'Actes de l'Ajuntament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona