CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Incidint en la prevenció dels incendis

Incidint en la prevenció dels incendis

22/06/2022

L’Ajuntament intensifica aquests dies la informació sobre la prohibició de fer foc i la prevenció d'incendis. S’ha editat un ban per distribuir als equipaments municipals, comerços i, en especial, als barris propers a les zones forestals. Els municipis del Parc de la Serralada Litoral han decidit tancar al trànsit els accessos del parc durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere.

Com cada any per aquestes dates, l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya d’informació a la ciutadania per recordar la prohibició de fer foc i donar indicacions per prevenir els incendis.

Tot i la pluja que ha arribat aquest dimecres, les altes temperatures i la sequera dels darrers dies han propiciat diversos incendis en l’entorn i han fet encara més necessària la tasca de conscienciació sobre els perills del foc. En termes generals està prohibit fer foc en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta des del 15 de març i fins al 15 d’octubre si no es té l’autorització corresponent per part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Què NO es pot fer? 

La normativa estableix que no es pot encendre foc, sigui quina en sigui la finalitat, en els terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. A Montornès, amb 739 hectàrees de zona forestal, no hi ha cap lloc a tot el nucli urbà que estigui normativament a més de 500 m de sòl forestal i per tant, no es pot encendre cap foc sense autorització.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Tancament dels accessos al Parc de la Serralada Litoral 

A causa de l'elevat risc d'incendi forestal, els municipis que formen part del Consorci del Parc de la Serralada Litoral han decidit tancar durant les revetlles de Sant Joan i Sant Pere, els camins i pistes forestals que normalment romanen oberts al trànsit. L’accés que es restringeix a Montornès és el Camí Antic de Martorelles (ja que la resta estan sempre tancats al trànsit). La restricció serà els dies 23, 24, 28 i 29 de juny i no afecta els veïns de la zona ni els serveis autoritzats.

Franges perimetrals lliures de vegetació a les urbanitzacions 

Com a part de les mesures per millorar la prevenció dels incendis, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquest mes de juny la revisió del Pla de Protecció contra Incendis Forestals a les urbanitzacions, PPU.

El Pla, elaborat per la Diputació de Barcelona l’any passat, ha estat revisat per l’Ajuntament per incloure la delimitació d’una franja perimetral de 25 metres lliures de massa arbòria que s’haurà de crear en diversos espais. En concret, a les urbanitzacions de Can Bosquerons de Dalt, El Telègraf, Casablanca Can Comes, El Castell, Carrer Ametller i Ca l’Ametller.

Arxivat a: Medi Ambient, Via pública
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona