CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Parlar i escriure el castellà per comunicar-se amb la comunitat

Parlar i escriure el castellà per comunicar-se amb la comunitat

20/06/2022

Un total de 28 persones han rebut els diplomes del curs de castellà instrumental que el Servei de Primera Acollida de l’Ajuntament ha coordinat des de l’octubre. L’acte ha tingut lloc aquest matí a l’Espai Cultural Montbarri i ha comptat amb la presència de l’alcalde, José A. Montero, i del regidor de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado.

En els darrers dies ha finalitzat un nou curs de castellà instrumental a Montornès. El Servei de Primera Acollida del Departament de Polítiques Migratòries de l’Ajuntament va posar en marxa la formació l’octubre i ha finalitzat aquest mes després de 96 hores lectives.

La iniciativa està adreçada a persones que es volen iniciar en la lectoescriptura, que no han estat mai alfabetitzades i que desitgen tenir les eines suficients per poder comunicar-se amb la resta d’agents del municipi.

Durant aquest any hi ha hagut tres grups que han estat dividits en funció del nivell de dificultat, de manera que les persones usuàries han rebut un aprenentatge més individualitzat. El curs va començar amb 27 inscrits/es i posteriorment van arribar a ser-ne 41, tot i que algunes d’elles no van assistir a totes les sessions per les dificultats de compaginar-les amb la seva activitat laboral.

Les 28 persones que han completat la formació (27 d’origen estranger i una espanyola) han rebut els diplomes aquest matí en un acte celebrat a l’Espai Cultural Montbarri. La trobada ha comptat amb la presència de l’alcalde, José A. Montero; el regidor de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado; la tècnica municipal de Polítiques Migratòries, Anna Meca; i la professora del curs, Carla Ramos.

Preparades per continuar aprenent al CFA Marinada

A principis de mes, l’equip del Departament de Polítiques Migratòries es va reunir amb el del Centre de Formació d’Adults Marinada per valorar aquells/es alumnes que podrien continuar el seu aprenentatge als cursos de castellà impartits des de l’escola, situada a les instal·lacions de l’Institut Vinyes Velles. Enguany quatre persones podran inscriure’s a les classes del nivell A1.

Arxivat a: Ciutadania, Serveis Socials
Foto de grup amb les persones que han finalitzat el curs, l’alcalde, José A. Montero; el regidor de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado; la tècnica municipal de Polítiques Migratòries, Anna Meca; i la professora, Carla Ramos.
Entrega dels diplomes.
Un moment de l'acte.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona