CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > "Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès!"

"Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès!"

17/06/2022

L’Ajuntament inicia una campanya que insta la ciutadania a ser prudent amb la pirotècnia i evitar l'ús de petards sorollosos. La iniciativa té per objecte protegir les persones amb hipersensibilitat i vulnerables, i també els animals que pateixen, especialment, durant les revetlles.

Amb el lema “Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès”, l’Ajuntament impulsa una campanya de sensibilització a la ciutadania sobre l’ús dels petards.

La campanya incideix en els perjudicis que provoquen a persones amb hipersensibilitat auditiva, gent gran, persones afectades per problemes cardíacs, persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), o determinats animals domèstics i de carrer, entre d'altres.

Per això es recomana canviar els petards sonors per altres de més lluminosos, i limitar l’ús de pirotècnia a la nit de la revetlla (el 23 de juny). Els missatges també incideixen en qüestions cíviques com la necessitat de tenir cura a l’hora de llençar els petards, no fer-ho allà on puguin molestar altres persones o allà on puguin fer malbé mobiliari o bústies. 

Tardes "off" a la fira d’atraccions 

Les accions per aconseguir unes Festes de Sant Joan inclusives també s’han estès a la fira d’atraccions. Igual que es va fer per Festa Major, la fira tindrà moments de silenci.

Cada dia, de 17 a 18 h, les atraccions seran sense llums ni música estridents per afavorir l’accessibilitat d’infants i adults amb algun tipus d’hipersensibilitat o malaltia, i també de persones que en vulguin gaudir sense sorolls ensordidors.

Arxivat a: Ciutadania, Promoció de la Salut, Via pública
Imatge de la campanya "Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès"
"Per un Sant Joan inclusiu, il·lumina Montornès"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona