CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > “Dones de cap a peus”: Maig, mes de la salut de les dones

“Dones de cap a peus”: Maig, mes de la salut de les dones

11/05/2022

El programa inclou una desena d'activitats relacionades amb diverses vessants de la salut i pensades per posar en relleu les necessitats de les dones en aquest àmbit i el compromís de l'administració en la recerca de possibles solucions.

Cada 28 de maig, i des del compromís adoptat l’any 1987 en la 5a Trobada Internacional Dona i Salut a Costa Rica, arreu del món se celebra el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.

Per això, i en relació amb aquesta temàtica, els departaments de Salut Pública i d'Igualtat de l’Ajuntament ha programat una desena d’activitats que tindran lloc durant la segona quinzena del maig per visibilitzar les demandes de les dones i el compromís de les administracions en la recerca de possibles solucions a les seves problemàtiques, inquietuds o malalties.

Enguany el lema de la programació Maig, mes de la salut de les dones és Dones de cap a peus. La fórmula pretén donar visibilitat a les temàtiques de salut en totes les seves accepcions: des de la salut mental i el benestar emocional, fins a l’activitat física, passant per la salut alimentària i la sexual.

Les propostes començaran el 14 de maig al matí amb l’assemblea de l’Associació de donants de sang del Vallès Oriental, una trobada anual entre representants de la Federació Catalana de Donants de Sang i del Banc de Sang i Teixits que enguany tindrà lloc al Teatre Margarida Xirgu de Montornès. La reunió serà una prèvia a la campanya de donació de sang del 17 de maig al mateix equipament.

La programació inclou dos tallers. N’hi haurà un sobre la sexualitat femenina el 24 de maig al Centre Juvenil Sputnik, adreçat a adolescents i joves, i un altre d’introducció al Mindfulness (Atenció Plena) l’endemà a la Biblioteca. En l’àmbit més informatiu, el dia 25, el Centre d’Atenció Primària acollirà una xerrada sobre l’alimentació saludable en la menopausa.

La gent gran també tindrà el seu protagonisme en les accions, amb una jornada d’activitat física el 25 de maig als jardins de l’Ajuntament que comptarà amb la participació de les responsables dels tallers de balls en línia, gimnàstica i sevillanes per a la gent gran. A més, un grup d’envelliment actiu prendrà part en la passejada del programa Salut, pas a pas del 31 de maig, que començarà a la plaça del Poble i finalitzarà a la masia de Can Masferrer.

Per denunciar el biaix de gènere en la medicina, el 26 de maig, a Can Saurina, es projectarà el documental Dona, vostè no té res!, amb un col·loqui posterior sobre el tema.

Les actuacions culminaran el 31 de maig amb un estand informatiu que el Centre d’Atenció Primària instal·larà al carrer Major amb motiu de la XXIII Setmana Sense Fum i el Dia Mundial Sense Tabac.

Podeu consultar les activitats que requereixen d’inscripció prèvia a la programació disponible a l’enllaç adjunt. Algunes de les propostes compten amb servei d’acollida d’infants gratuït amb reserva prèvia al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Promoció de la Salut, Igualtat
Imatge del programa "Maig, mes de la salut de les dones" 2022.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona