CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Suport i acompanyament acadèmic en acabar els estudis obligatoris

Suport i acompanyament acadèmic en acabar els estudis obligatoris

11/04/2022

Del 20 al 26 d'abril romandrà obert el termini de preinscripcions per al curs 2022-23 de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà. Per a la resta d'estudis, l'alumnat es podrà preinscriure durant el mes de maig. Un any més, des de l'Ajuntament s'han fet accions d'assessorament i suport adreçades a estudiants i famílies.

Les preinscripcions per al proper curs dels estudis postobligatoris començaran en els propers dies. El calendari previst és el següent:

 • Batxillerat: del 20 al 26 d'abril 
 • Cicles de formació professional de grau mitjà
  - Alumnat amb continuïtat d'escolarització (en general, que cursa quart d'ESO en l'actualitat): del 20 al 26 d'abril
  - Resta d'alumnat: del 17 al 23 de maig
 • Cicles d'arts plàstiques i disseny de grau mitjà: del 17 al 23 de maig
 • Cicles de formació professional i d'arts plàstiques i disseny de grau superior: del 25 al 31 de maig
 • Ensenyaments esportius: del 2 al 23 de maig
 • Programes de Formació i Inserció: del 2 al 13 de maig
 • Cicles formatius de grau superior: del 25 al 31 de maig

A Montornès, l'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental (EHVO), ubicada a la Masia El Molí, imparteix cicles formatius de grau mitjà de Serveis en Restauració i Cuina i Gastronomia. El centre ha organitzat una jornada de portes obertes presencial el 19 d'abril a la tarda, en grups de 10 persones. Per assistir-hi cal emplenar el formulari que hi ha disponible al web del centre abans del 14 d'abril. L'escola enviarà un correu a les persones apuntades amb la franja horària assignada.

I desprès de l'ESO... què?

En acabar l'Educació Secundària Obligatòria, el jovent ha de prendre una decisió acadèmica que definirà en part la seva etapa professional. Com cada any, des dels departaments municipals d'Educació i de Joventut s'han dut a terme accions d'assessorament i acompanyament per a alumnes i famílies.

Entre el 21 i el 25 de març, a la Fira Guia't del Consell Comarcal, i a través de xerrades virtuals i orientació personalitzada, es va mostrar l'oferta de formació professionalitzadora que hi ha a Montornès, que inclou els cicles formatius de grau mitjà de l'EHVO i els mòduls d'Auxiliar d'Hoteleria i Fabricació Mecànica i d'Ajust i Soldadura del Pla de Transició al Treball (PTT).

En paral·lel, el Departament de Joventut va realitzar orientacions acadèmiques personalitzades als instituts i als centres juvenils. Fins al moment s'han fet 70 trobades entre l'alumnat de 4t d'ESO, 10 de 1r de Batxillerat, 10 de 2n de Batxillerat i 5 amb les famílies.

A més, al febrer, i dins del programa Eduquem i gaudim en família, el coach Carles Ventura va assessorar els pares i les mares amb joves de 4t d'ESO sobre el canvi d'etapa acadèmica. Una vintena de famílies van assistir a la xerrada.

El Departament d'Educació ofereix suport a les persones que volen sol·licitar les beques del Ministeri d'Educació i Formació Professional dels ensenyaments postobligatoris. Poden posar-se en contacte de manera telefònica (93 572 11 70 ext. 6) o per correu electrònic a l'adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e) i demanar cita prèvia. El termini per demanar-les finalitzarà el 12 de maig.

Arxivat a: Educació
Jornada d'orientació acadèmica al Centre Juvenil Sputnik, en el marc de la Fira Guia't.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona