CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès, poble d'acollida

Montornès, poble d'acollida

11/04/2022

Des de la invasió d'Ucraïna per part de l'exèrcit rus, i segons dades actualitzades aquest dilluns, han arribat a Montornès 18 persones fugint del conflicte.

Mentre la guerra a Ucraïna continua, són moltes les persones que cada dia deixen enrere casa seva fugint de la situació. A Montornès, han arribat 18 persones en circumstàncies diverses: 6 menors, 11 dones i 1 home.

En els darrers dies, l'Ajuntament ha fet un acte de rebuda que ha servit també per transmetre'ls tot el suport en aquests moments difícils. Per preservar la intimitat de les persones, no es van prendre imatges ni hi va haver públic. L'acte va comptar amb la presència de 10 de les persones ucraïneses acompanyades per les persones que les acullen, en alguns casos familiars que ja vivien al poble. També hi va assistir l'alcalde, José Montero; el regidor de Cooperació, Sergio Carrilo; així com personal de les Àrees d'Acció Social i de Seguretat Ciutadana i Convivència.

Fins ara, el Servei municipal de Primera Acollida ha atès 11 persones nouvingudes i en els propers dies s'entrevistarà les 7 restants, que tot just acaben d'arribar al municipi.

Des que va esclatar el conflicte bèl·lic nombrosos veïns i veïnes s'han posat en contacte amb l'Ajuntament per donar suport al poble ucraïnès, ja sigui amb aportacions econòmiques o oferint casa seva per acollir entre 1 i 3 persones durant un temps limitat.

Des del Consistori s’ha fet una aportació de 3.000 euros a càrrec de la partida d’emergències humanitàries del pressupost de cooperació amb destinació al Fons Català de Cooperació. També s'ha habilitat un espai al web municipal amb informació: montornes.cat/ucraina.

Arxivat a: Cooperació
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona