CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Consell Plenari de l’Àmbit B30 fixa el full de ruta de 2022

El Consell Plenari de l’Àmbit B30 fixa el full de ruta de 2022

04/04/2022

A la reunió anual de divendres del Consell Plenari de l’associació Àmbit B30, de la qual és membre Montornès, es va concretar el pla de treball per aquest any. Entre les iniciatives, destaquen el mapa formatiu de la B30 i l’actualització de les prioritats en infraestructures i serveis de mobilitat del territori.

L’Associació Àmbit B30, de la qual és membre Montornès des de 2012, està formada per ajuntaments i organitzacions de 23 municipis de les comarques del Vallès Oriental, del Vallès Occidental i del Baix Llobregat. L’objectiu de l’entitat és, a través de la col·laboració conjunta, potenciar la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B30 i posicionar-la com una de les regions industrials amb més potencial innovador de Catalunya, Espanya i del sud d’Europa.

Divendres, a Parets del Vallès, el Consell del Plenari de l’Àmbit B30, que es reuneix anualment, va aprovar l’informe de gestió del 2021 i el pla de treball d’aquest any que es concreta en l’elaboració d’un mapa sobre les necessitats formatives del territori, en l’actualització de les prioritats en infraestructures i serveis de mobilitat del territori i la promoció d’estudis i eines relacionades amb les necessitats dels polígons industrials a l’àrea de la B30.

Un mapa per articular l’oferta formativa

Durant 2022 l’associació iniciarà els treballs per disposar d’un mapa sobre les necessitats de formació de la B30, enfocat a l’FP. La finalitat és conèixer les necessitats del sector empresarial del territori pel que fa als perfils més demandats i a les mancances per donar-hi resposta.

El mapa pretén ser un element aglutinador que permeti articular millor l’oferta formativa de la regió, i una eina útil per les administracions per posar en marxa estratègies més ajustades a les necessitats reals de les empreses i de les persones del territori.

La prioritat: infraestructures i serveis de mobilitat

En 2022 es treballarà l’actualització de les prioritats en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B30 per establir una agenda d’actuacions en el sistema de mobilitat públic i privat a l’àrea de la B30.

Les darreres novetats en infraestructures, així com la posada en marxa de noves inversions i la realitat postpandèmia han posat sobre la taula la necessitat de revisar  les prioritat en aquesta matèria.

Potenciant l’economia circular

Aquest any també es promouran estudis i eines relacionades amb les necessitats dels polígons d’activitat econòmica de la B30 i es continuarà amb les tasques de la XAC B30, en què es proposa continuar promocionant l’economia circular a escala territorial i generar un entorn de confiança i col·laboració en forma de xarxa on s’interpel·li als agents de canvi de l’Àmbit B30.

 Finalment, se seguirà donant suport a la iniciativa “Hub b30”, la xarxa d’innovació oberta per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori de la B30, concebut com un ecosistema de co-ideació i co-creació inspirat en les 4 hèlixs.

 A la trobada també es va destacar el suport de la Diputació de Barcelona a l’Associació per tirar endavant els projectes i iniciatives que es marquen any rere any.

Arxivat a: Ajuntament, Promoció Econòmica
Membres del Consell del Plenari de l'associació Àmbit B30, entre els quals s'hi troba l'alcalde de Montornès (Foto: Sílvia Ferran)
Reunió del Consell del Plenari d'Àmbit B30 (Foto: Sílvia Ferran)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona