CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Inaugurat l’itinerari de vianants entre el nucli urbà i Can Bosquerons

Inaugurat l’itinerari de vianants entre el nucli urbà i Can Bosquerons

10/03/2022

L’alcalde, José A. Montero, i el president delegat de l’Àrea d’Infraestructures, Equipaments i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, han participat en l’acte de presentació del nou espai per a vianants celebrat aquest migdia. El nou itinerari té una longitud de 460 metres i 1.80 metres d’amplada lliure.

La ciutadania ja fa ús del nou itinerari de vianants que va en paral·lel a la carretera BV-5001 i que connecta el nucli urbà amb el barri de Can Bosquerons de Dalt.

Aquest dijous al migdia ha tingut lloc l’acte d’inauguració de l’espai, que ha comptat amb intervencions de l’alcalde, José A. Montero, i del president delegat de l’Àrea d’Infraestructures, Equipaments i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons.

L’itinerari té una longitud de 460 metres i una amplada d’1,80, i disposa de paviment de formigó i acabat en òxid de ferro. Està separat de la calçada per una barrera de contenció mixta de fusta i acer. L’actuació ha comportat la col·locació de nova senyalització i punts de llum al llarg del camí.

Del cost dels treballs, adjudicats a l’empresa Tecnologia de Firmes S.A per 591.629,50 €, la Diputació n’ha assumit 517.120,08 €, mentre que l’Ajuntament n’ha aportat 74.509,42 €. El pressupost inicial era de 710.442,56 €. Les obres van començar el març de 2021 i van acabar cap al novembre del mateix any.

Amb l’actuació, s’ha millorat la seguretat viària de la carretera, per la qual passen diàriament 11.347 vehicles, oferint un espai segur per als vianants. A més, segueix el criteri de gestió de l’espai públic amb perspectiva feminista i incorpora una il·luminació nocturna suficient i adequada. També s’ha fet un pas endavant en la connexió amb Montmeló i amb serveis com l’estació de tren.

Un Montornès més ben connectat i segur

Amb la posada en marxa del nou itinerari de vianants entre el centre del poble i Can Bosquerons s’ha donat resposta a una reivindicació històrica del poble. La Diputació va redactar el projecte amb aportacions dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Montornès a partir d’una petició del municipi de l’any 2013.

El nou camí se suma a l’itinerari entre els barris de Can Parera i l’Ametller executat el 2017, que, a la vegada, s’estendrà fins al nucli de Vilanova del Vallès en unes obres que començaran properament.

Arxivat a: Via pública
Inauguració del nou itinerari de vianants, amb l'alcalde, José A. Montero, i el diputat Pere Pons.
L'alcalde, José A. Montero, amb el president delegat de l’Àrea d’Infraestructures, Equipaments i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons.
Un moment de l'acte d'inauguració de l'itinerari de vianants.
Nou itinerari de vianants entre el nucli urbà i el barri de Can Bosquerons.
Un moment de l'acte d'inauguració de l'itinerari de vianants.
Un moment de l'acte d'inauguració de l'itinerari de vianants.
Detall dels punts de llum que hi ha a l'itinerari de vianants.
Nou itinerari de vianants entre el nucli urbà i el barri de Can Bosquerons.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona