CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Gent gran i Ajuntament intercanvien impressions sobre els projectes en marxa

Gent gran i Ajuntament intercanvien impressions sobre els projectes en marxa

07/03/2022

Entre les accions hi ha la incorporació d’una persona de suport per als casals, la programació d’activitats i el projecte del centre de dia residència.

L’Ajuntament s’ha reunit recentment amb les juntes dels Casals de la Gent Gran de Montornès i amb l’Associació de Pensionistes i Jubilats per intercanviar impressions i presentar-los els projectes municipals en marxa i destinats específicament a la gent gran del poble.

Entre les accions hi ha la incorporació d’una persona per donar suport i acompanyament a les juntes dels casals. Entre les funcions d’aquest suport temporal, hi haurà treballar en la dinamització dels equipaments, detectar interessos i necessitats dels usuaris/àries i de les juntes, crear comissions de treball o grups de delegats per treballar diferents temes, i fomentar la participació i la vida activa de la gent gran. També establirà llaços amb altres entitats, oferirà suport en la programació d'activitats i treballarà en la posada en marxa del consell consultiu de la gent gran del municipi.

Durant la trobada també es va parlar del calendari d’activitats per a la gent gran previst per a aquest 2022 i del projecte del centre de dia residència, que s’ha replantejat completament per adaptar-lo als nous models d'atenció a la gent gran. L’objectiu també és que tingui les màximes opcions d’aconseguir el suport i la concertació de places necessàries per part de la Generalitat quan l’ens autonòmic torni a destinar fons a aquest tipus de projectes tan necessaris. 

Un concurs d’idees amb participació ciutadana 

El centre de dia residència per a la gent gran ha incorporat un plantejament novedós i allunyat del sistema actual de residències d’aspecte hospitalari. El nou projecte proposa desenvolupar l’equipament en 5 unitats de convivència independents i amb un espai dissenyat perquè sigui el més proper possible a una llar. A banda, hi haurà serveis comuns per a totes les persones residents (perruqueria, metge, fisioterapeuta, sala motricitat, etc.).

Per desenvolupar-lo s’està preparant un concurs d’idees adreçat a equips d’arquitectes, que en la seva fase decisòria comptarà amb la participació de la ciutadania.

Arxivat a: Gent Gran
Trobada de l'alcalde, la regidora, Natalia Segura, i personal tècnic de l'Ajuntament amb representants de la gent gran
Un moment de la trobada a la sala d'actes de l'Ajuntament
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona