CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nova acció per contribuir a la repoblació de la fauna local

Nova acció per contribuir a la repoblació de la fauna local

24/02/2022

L'alumnat de 3r de l'Escola Marinada ha alliberat sis perdius aquest dijous al Turó de les Tres Creus. L'acció vol ajudar a la repoblació de la fauna local i acostar la natura als infants.

Des d'aquest dijous, Montornès compta amb tres parelles més de perdius al Turó de les Tres Creus. Els nens i nenes de 3r de l'Escola Marinada han pogut veure de prop aquestes aus i conèixer les seves característiques alhora que prenien consciència sobre la importància de la conservació i restauració de l'entorn natural. En grups reduïts, els infants han alliberat les sis aus.

És la segona vegada que l'Ajuntament de Montornès i l'associació Gestió Natural organitzen la iniciativa amb l’objectiu d’apropar la natura als més petits i recuperar espècies del territori. La primera activitat de repoblació va tenir lloc el novembre de 2020 amb l'alliberament de dues parelles de perdius i dues de faisans.

Les perdius són animals autòctons no protegits que van desaparèixer de la zona fa anys per culpa de la caça. Degut a la seva ubicació, el Turó de les Tres Creus és el lloc idoni per a l'alliberament d'aquesta espècie perquè, en tractar-se d'aus no migratòries, romandran al terreny. A més, està prohibit caçar per la proximitat als nuclis de població de Montornès i Montmeló.

A banda de contribuir a la repoblació de les perdius, aquestes aus solen servir d’aliment a espècies protegides com les rapinyaires, que actualment tenen presència al territori.  L'any 2020, també es va fer una acció de restauració de flora en aquesta zona.

Arxivat a: Educació, Medi Ambient
L'alumnat ha pogut tocar i veure de prop les aus
Artur Degollada, director de l'associació Gestió Natura, ha dirigit l'activitat
Les perdius són una espècie autòctona no protegida
En total s'han alliberat 6 perdius al Turó de les Tres Creus
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona