CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, als mercats

El Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus, als mercats

22/02/2022

L’Ajuntament de Montornès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, instal·larà un punt d’informació sobre la reducció de residus aquest divendres i el 4 de març al mercat ambulant de Montornès Centre i el 26 de febrer al de Montornès Nord.

El punt d’informació és una de les actuacions que l'Ajuntament promourà, de manera paral·lela, a la redacció del Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus. La ciutadania s'hi podrà acostar els dies 25 de febrer i 4 de març (al mercat setmanal de Montornès Centre) i el 26 de febrer (al mercat setmanal de Montornès Nord).

Al punt, obert de 9.30 a 13.30 h, hi hauran dues persones educadores ambientals que explicaran al veïnat la importància de reduir els residus que produeixen modificant els hàbits de conducta. També es posarà a disposició un espai participatiu en què es demanarà als veïns i veïnes que comparteixin alguna pràctica de prevenció o que identifiquin quines pràctiques de prevenció fan.

Un pla local de prevenció i gestió de residus per reduir-los i reciclar

El Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus permetrà fixar línies estratègiques i actuacions per reduir i gestionar millor els residus al poble i, d’aquesta manera, donar compliment a la normativa vigent que fomenta la prevenció, la preparació per a la reutilització i el reciclatge davant d’altres vies de gestió. El marc legal estableix que els nivells de reciclatge per als propers anys han de ser del 55 % el 2025, del 60 % el 2030 i del 65 % el 2035.

Actualment, al municipi es generen 8.190 tones de residus anuals, equivalents a 1,35 kg per habitant i dia. Pel que fa a la recollida selectiva, només se separen correctament un 43 % dels residus generats.

Aquestes dades entorpeixen el camí per arribar als objectius de la normativa europea. Per tal d’assolir-los, l’Ajuntament ha posat en marxa l’elaboració d’un Pla Local de Prevenció i Gestió de Residus.

La redacció del pla anirà acompanyada de la instal·lació de punts informatius als carrers de Jaume Balmes i de Federico García Lorca, coincidint amb els mercats setmanals, i de la impartició de formació per als treballadors municipals.

Arxivat a: Medi Ambient
Punt informatiu amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (novembre de 2021)
Campanya sobre la prevenció de residus a Montornès
.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona