CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El Castell de Sant Miquel, emergint d’entre les runes

El Castell de Sant Miquel, emergint d’entre les runes

19/02/2022

Amb els darrers treballs d’excavació a l’espai patrimonial, l’equip d’arqueologia ha descobert una estança de grans dimensions ubicada a prop de la Torre de l’Homenatge que comptava amb un sistema defensiu preparat per a la col·locació d’armes com ballestes.

El recinte del Castell de Sant Miquel amaga un munt de secrets i informacions entre les pedres i de mica en mica van sortint a la llum gràcies al projecte de consolidació de l’espai.

En els darrers dies ha finalitzat una nova campanya emmarcada en la segona de les 10 fases previstes dins del pla. Les darreres excavacions han tret a la llum una habitació de grans dimensions que comptava amb espitlleres a les muralles perimetrals que permetien l’ús d’armes de projectils com les ballestes. Els treballs han inclòs el desenrunament d’aquesta habitació i la recuperació de les espitlleres, algunes de les quals estaven tapiades.

Gràcies a les feines de desbrossada dels voltants del castell a càrrec del Parc de la Serralada Litoral, s’han començat a recuperar els diferents recintes que envoltaven i protegien el recinte sobirà, el més antic i el que tenia les defenses més sòlides. La configuració de la construcció maximitzava les prestacions defensives de les persones que hi vivien i minimitzava el potencial ofensiu dels possibles atacants.

El control visual del territori era total, amb vistes a les serralades Prelitoral i Litoral, el Montseny, el Turó de l’Home, Montserrat, La Mola, els dos vallesos (connectats amb el mar Mediterrani i el Maresme), i fins i tot el Pirineu del Ripollès i la Serra del Cadí, entre d’altres.

Així, el castell, construït el segle XI i abandonat el XV, va esdevenir el centre de l’autoritat política no només de Montornès i Vallromanes, sinó també a l’altre vessant de la Serralada Litoral, ara a la comarca del Maresme.

Aquest divendres al matí, l’alcalde de Montornès, José A. Montero, l’alcalde de Vallromanes, David Ricart, regidors/es i treballadors/es municipals han realitzat una visita guiada a l’emplaçament per conèixer les darreres actuacions.

Arxivat a: Cultura i festes
La nova estança descoberta amb la Torre de l'Homenatge de fons.
Visita institucional a les darreres obres al Castell de Sant Miquel.
Muralla del Castell de Sant Miquel.
Treballs de desbrossada als voltants del castell.
La nova estança descoberta al Castell de Sant Miquel.
Detall de les espitlleres a la muralla de la nova estança.
La nova estança descoberta al Castell de Sant Miquel.
La nova estança descoberta al Castell de Sant Miquel.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona