CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’OPEC, a disposició de les empreses per facilitar noves contractacions

L’OPEC, a disposició de les empreses per facilitar noves contractacions

28/01/2022

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha obert dos programes d’ajuts a la contractació. Un d’ells està destinat a joves majors de 16 anys i menors de 30, mentre que l’altre s’adreça a persones aturades que tinguin més de 30 anys. El departament d'Ocupació Promoció Econòmica i Comerç ofereix a les empreses suport a l'hora de sol·licitar els ajuts i ofereix els perfils professionals de la borsa de treball municipal per possibilitar les contractacions.

Per impulsar la reactivació socioeconòmica i generar noves contractacions, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha posat en marxa dos nous programes d’ajuts. L’actuació compta amb el finançament del Fons Social Europeu per pal·liar els efectes de la pandèmia de la COVID-19.

Ajuts a la contractació de joves majors de 16 anys i menors de 30

A la primera de les convocatòries, el SOC ofereix subvencions per formalitzar contractes laborals o en pràctiques durant 12 mesos. Les persones aspirants han de tenir menys de 30 anys, estar a l’atur i inscriure’s al SOC. Rebran fins a 17.600 euros per contracte. En total es posa a disposició un màxim de 125 milions d’euros en ajuts.

Les empreses, persones autònomes i cooperatives de treball associat que vulguin optar a les ajudes poden presentar les seves sol·licituds fins al 31 de març a les 15 h. Han de realitzar el tràmit a l'enllaç adjunt. Per a més informació han d’enviar un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e)
Els contractes hauran de començar abans del 28 de febrer de 2022 i finalitzar com a màxim el 27 de febrer de 2023.

Ajuts a la contractació de persones majors de 30 anys

El segon programa de subvencions del SOC està adreçat a la contractació de persones que tinguin més de 30 anys i estiguin inscrites com a demandants d’ocupació. La finalitat d’aquesta línia d’ajuts és fomentar la creació d’ocupació estable i de qualitat, concretament per a persones en situació de vulnerabilitat. Seran subvencionables els contractes indefinits i temporals amb una durada mínima de 12 mesos. Les persones aspirants han de complir, com a mínim, un dels següents requisits:

  • Ser dona.
  • Tenir més de 45 anys.
  • Ser desocupat de llarga durada (en situació de desocupació o no donada d’alta a la Seguretat Social un mínim de 12 mesos, durant els darrers 18 mesos anteriors a la contractació sol·licitada).

Cada persona contractada percebrà fins a 1.473,71 euros mensuals. La quantia total dels ajuts pressupostats arriba als 39 milions d’euros.

Les entitats sense ànim de lucre, empreses, persones autònomes i cooperatives de treball associat que vulguin optar a les ajudes poden presentar les seves sol·licituds fins al 31 de maig a les 15 h. Han de realitzar el tràmit a l'enllaç adjunt. Per a més informació poden enviar un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Assessorament i suport des de la borsa de treball municipal

El departament municipal d'Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç ofereix suport per a les contractacions a través de la borsa de treball municipal amb perfils professionals variats i preparats per cubrir les necessitats de les empreses.

Per a més informació o rebre atenció presencial podeu demanar cita prèvia al web montornes.cat/citaprevia o trucar al 93 566 70 04, de 9 a 14 h. L’atenció presencial té lloc a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del carrer de Sant Isidre, 11-13.

Arxivat a: Ocupació
Instal·lacions de l'OAC del carrer de Sant Isidre.
Infografia dels ajuts per a la contractació de joves d'entre 16 i 30 anys.
Infografia dels ajuts per a la contractació de majors de 30 anys.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona