CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La campanya “Aquí no llencem res”, de nou a Montornès

La campanya “Aquí no llencem res”, de nou a Montornès

10/12/2021

Dos equips d’informadors/es ambientals assessoraran el veïnat sobre la importància del reciclatge al llarg de dos dies a diversos equipaments i carrers. El 16 de desembre seran al barri de Montornès Nord i a l’entorn del barri de Can Parera, mentre que a l’endemà se centraran en el mercat setmanal i els carrers del centre del poble.

Un any més, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental desplega a Montornès la campanya Aquí no llencem res! Aquí ho reciclem tot. L’objectiu de la iniciativa és contribuir a la reducció del volum de residus que van al contenidor de la resta i que podrien aprofitar-se si la ciutadania els diposités al contenidor corresponent. Es calcula que més del 90 % dels residus que acaben a la bossa de la resta podrien ser valoritzables si es trobessin a la fracció que els pertoca.

Aquests dies dos equips d’informadors/es ambientals recorren els municipis consorciats per donar consells al veïnat i demanar-los que separin els residus correctament a casa, millorant l’eficiència del reciclatge.

A Montornès hi seran els dies 16 i 17 de desembre:

  • El 16 de desembre, de 10 a 13 h, seran al barri de Montornès Nord, mentre que de 16.30 a 19.30 h se situaran a la sortida de l’Escola Can Parera i a la plaça de la Joventut.
  • El 17 de desembre, en els mateixos horaris, informaran la ciutadania al mercat setmanal, a la sortida de l’Escola Sant Sadurní i a la resta de carrers del centre del poble.

A més de sensibilitzar el veïnat, els i les professionals repartiran bosses per anar a comprar i/o d’altres per reciclar correctament.

Objectiu: assolir els percentatges europeus de recollida selectiva

El 2020, el percentatge de recollida selectiva als municipis que formen part del Consorci se situava en el 44,4 %, per sota de la mitjana catalana (45.91 %) i lluny dels objectius europeus que marcaven el 50 %.

En el cas de Montornès, el percentatge de residus reciclats va arribar al 43.88 %, amb un 56,12 % que va acabar al contenidor gris. En acabar l’any, cada habitant va generar 492 kg de residus.

Arxivat a: Medi Ambient
Cartell de l'activitat
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona