CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’OPEC prepara 4 itineraris formatius nous per al primer trimestre de 2022

L’OPEC prepara 4 itineraris formatius nous per al primer trimestre de 2022

09/12/2021

La formació forma part del programa Treball als barris i s'adreça a persones inscrites a la borsa de treball de Montornès. Els cursos versaran sobre medi ambient, administració, dona i emprenedoria social i noves tecnologies. Les inscripcions ja són obertes.

El veïnat de Montornès en situació d’atur o que vulgui millorar la seva ocupabilitat i que estigui inscrit a la borsa de treball del servei municipal d’Ocupació ja es pot apuntar als cursos que l’OPEC engegarà durant el primer trimestre de l’any vinent. Alguns dels cursos permetran accedir a Plans d’Ocupació de 6 mesos de durada a l’Ajuntament.

Les formacions compten amb el suport del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya a través del programa Treball als barris. S'han programat 4 itineraris:

  1. Itinerari de Medi ambient.

El 12 de gener començarà un curs d’Auxiliar de Gestió de Residus i Neteja Viària. Serà en format presencial, amb 15 places, i un total de 80 hores de formació repartides en sessions de 4 hores de dilluns a divendres.

Un cop acabat el curs, les persones participants optaran a un procés de selecció d’un Pla d’Ocupació d’operaris durant 6 mesos al 100% de la jornada.

Tant la formació com el Pla d’Ocupació aporta la perspectiva de gènere. Es preveu contractar 4 dones i 3 homes.

  1.  Itinerari d’Administració.

En aquest itinerari s’actualitzen els coneixements sobre com elaborar i tramitar documents i comunicacions internes o externes dins d'una empresa; classificar, registrar i arxivar segons les tècniques apropiades i els paràmetres establerts per la mateixa empresa; realitzar gestions de tresoreria o de les àrees de selecció i formació de recursos humans; així com prestar una òptima atenció a l'usuari, etc.

L’itinerari inclou tres cursos:

  • Curs Administració Bàsica nivell 2. S’iniciarà el 14 de gener i una part es realitzarà a l’aula d’ordinadors de l'Espai Cultural Montbarri i les aules de formació de l’OAC Centre en horari de matins. Va dirigit a persones que vulguin actualitzar els seus coneixements en l’àmbit administratiu.
    La formació es farà de gener a març amb 100 hores a raó de tres diàries de dilluns a divendres fins a completar-les totes. Hi ha 15 places disponibles.
  • Gestió Administrativa Integral, SAP. Les persones que realitzin el curs coneixeran i tindran accés a un sistema SAP en línia remot de proves. La configuració la durà a terme la persona docent i es treballaran documents referents a compres, finances i vendes.
    La formació es farà durant el febrer i el març en línia en horari de matí de dilluns a divendres fins a completar les 70 hores de la formació.
  • Atenció al client amb anglès i francès. El curs inclou mòduls en diferents idiomes. Entre els seus objectius hi ha identificar les habilitats personals i professionals necessàries per al servei d’Atenció al Client; comprendre la importància d'oferir i donar qualitat; determinar les actituds, competències i capacitats essencials per tractar amb les persones; i adquirir estratègies per a la resolució de conflictes.
    La formació es farà de març a maig. Les 100 hores es dividiran en tres diàries de dilluns a divendres fins a completar-les totes.
  1. Itinerari Dona i Emprenedoria Social.

Aquesta formació va dirigida a persones que tenen interès o inquietud per col·laborar en l’àmbit comunitari i social, ja sigui participant de manera activa en el seu entorn mitjançant les seves idees o projectes o bé col·laborant en projectes d’altres dones.

El programa preveu treballar les habilitats socials, dinàmiques sobre grups d’ajuda mútua, l’autoocupació col·lectiva, el cooperativisme i l’associacionisme.
Les persones que realitzin el curs podran participar en un procés de selecció d’un Pla d’Ocupació de 6 mesos a l’Administració Pública a jornada completa. Executaran tasques de suport als departaments d’Ocupació, Participació i /o Polítiques migratòries.

El curs és de 166 hores, té 15 places i es farà de gener a abril, de dimarts a divendres.

  1. Itinerari de Noves Tecnologies.

Hi haurà diversos nivells formatius de març a juny. A partir del mes de febrer es realitzaran proves de nivell a les persones interessades per tal de fer grups més homogenis i d’acord amb les seves necessitats. S’ofereix:

  • Ofimàtica bàsica
  • Preparació a l’ACTIC, ACTIC 1 i ACTIC 2
  • Excel

Els cursos van dirigits a persones aturades o en procés de millora d’ocupabilitat, residents a Montornès del Vallès, inscrites a la borsa de treball. Per a més informació es poden dirigir al servei d’Ocupació 935667004 o bé fent arribar un mail a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) s’adjunta enllaç per fer inscripció en línia.

Arxivat a: Ocupació, Promoció Econòmica
.
Cartell informatiu sobre els cursos de formació ocupacional Treball als Barris
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona