CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Montornès se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

22/11/2021

Amb l’objectiu de donar a conèixer pràctiques per contribuir a la reducció del volum de residus, s'instal·larà un punt informatiu al mercat setmanal aquest divendres, dia 26.

Des d'aquest dilluns fins al 28 de novembre se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. 

Durant una setmana, arreu del continent, centenars de municipis organitzen accions per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir el número de residus que genera, tot posant l’accent en la comunitat circular i sostenible.

Enguany l’Ajuntament de Montornès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, instal·larà un punt informatiu el 26 de novembre, de 9.30 a 13.30 h, al mercat setmanal a l'altura del carrer de Jaume Balmes. Dues educadores ambientals explicaran hàbits per contribuir a la reducció dels residus i el veïnat també podrà compartir i identificar pràctiques de prevenció.

En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, també l’associació Montornès Animal, en col·laboració amb l’Ajuntament i el Club Bàsquet Vila de Montornès, realitzarà una nova jornada de neteja dels espais naturals el 28 de novembre, de 10 a 14 h. Membres de l’entitat informaran i proporcionaran material al punt de trobada, situat al recinte firal.

Prevenció de residus des de les deixalleries

Com els municipis, un any més, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental proposa activitats en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

D’una banda, es podrà participar en la campanya Jo RNova i Tu?, un programa vigent durant tot l’any a les deixalleries, a través del qual es potencia la reutilització social d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització, mitjançant entitats d’inserció sociolaboral amb persones amb diversitat funcional i/o en risc d’exclusió adherides al projecte. La iniciativa va començar el 2014 i des de llavors s’han reutilitzat més de 14.000 objectes. D’altra, es reedita l’activitat DeixaLlibres, centrada en la reutilització de llibres usats que arriben a les instal·lacions del Consorci. La xifra d’exemplars aprofitats supera els 35.000.

Arxivat a: Medi Ambient
Imatge divulgativa de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Montornès.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona