CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès segueix dient NO a les violències masclistes

Montornès segueix dient NO a les violències masclistes

17/11/2021

Al voltant del 25N, la regidoria de Polítiques d’Igualtat ha programat activitats obertes a la ciutadania per conscienciar sobre la gravetat del problema. Els actes començaran el 19 de novembre, amb la projecció del documental "Amb ulls de dona".

Com cada any, en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’Ajuntament ha organitzat propostes per implicar el veïnat en la causa i manifestar el rebuig cap a les agressions masclistes.

Igual que en els darrers anys, la campanya porta per títol Montornès diu NO a les violències masclistes, per visibilitzar el compromís ciutadà en la eradicació de la violència.

La campanya institucional, amb l’impuls de la Diputació de Barcelona, posa l’accent, la mirada i els esforços en conscienciar els homes perquè actuïn, es repensin, es qüestionin i no agredeixin les dones.

Vídeos, música i teatre per denunciar la violència masclista

Les activitats de la programació municipal del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones començaran el 19 de novembre, a les 18 h. L’Espai Cultural Montbarri acollirà la projecció del documental Amb ulls de dona, un recull de testimonis de veïnes de Montornès que posen de manifest la situació de la dona a la societat, el que ha millorat i el que es resisteix a canviar. L’entrada és gratuïta i caldrà fer-ne la reserva al web entrades.montornes.cat

L’acte central del 25N es desenvoluparà el mateix 25 de novembre, a les 12 h, als jardins de l’Ajuntament, amb la lectura del manifest institucional. Enguany es comptarà amb una actuació musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre. A la trobada es farà un record a totes les dones assassinades.

Una de les novetats d’enguany és la posada en marxa de la campanya Punt Violeta. El 22 de novembre, a les 19 h, a Can Saurina, es realitzarà un taller de detecció i recursos adreçat a perruqueries i centres d’estètica del municipi. L’objectiu del projecte és crear llocs segur per a les dones, on puguin demanar ajuda i conèixer els seus drets.

Igual que en altres edicions, el programa incorpora una activitat específica per a l’alumnat de 4t d’ESO. Es tracta de la representació de l’espectacle teatral 3,2,1... Zero contra la violència masclista, a càrrec de la companyia La Jarra Azul, el 16 de desembre a l’Espai Cultural Montbarri.

La violència masclista en xifres 

Els indicadors continuen sent contundents al territori espanyol. Des de l’any 2003 hi ha hagut 1.118 dones assassinades, de les quals 37 corresponen al 2021. A més, els homes han assassinat 5 criatures, i 21 han quedat orfes.

Enquesta de Violència Masclista de Catalunya

Durant els mesos de novembre i desembre, el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya durà a terme una nova edició de l’Enquesta de Violència Masclista de Catalunya (EVMC). Es tracta d’una enquesta telefònica que l’administració fa a aproximadament 10.000 dones majors de 16 anys per conèixer les seves experiències personals i les seves percepcions en aquest àmbit. També s’entrevistaran prop de 1.600 homes per aprofundir en les seves sensacions sobre el tema.

Arxivat a: Igualtat
Imatge de la campanya del 25N 2021.

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona