CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Cinema i solidaritat en una V Mostra Crispeta d’Or dedicada a la salut mental

Cinema i solidaritat en una V Mostra Crispeta d’Or dedicada a la salut mental

15/11/2021

Al voltant de 120 persones han assistit a la projecció dels 11 curtmetratges participants en la cinquena edició de la iniciativa. Enguany la gala ha inclòs col·laboracions amb La Marató de TV3 i amb el Centre Ocupacional del Bosc i el Taller Alborada. La jornada ha comptat amb la presentació del curtmetratge “El cel sense tu”, de David Blanch, enregistrat a Montornès.

Cinc edicions després, la Mostra de Curtmetratges Crispeta d’Or es consolida com una activitat de referència per a la promoció de l’expressió audiovisual entre el jovent.

Ahir a la tarda, el grup de joves que organitza la proposta i l’equip del departament municipal de Joventut van tornar a desplegar la catifa vermella a l’Espai Cultural Montbarri. La gran festa del cinema montornesenc va atraure més de 120 persones, entre públic i creadors/es cinematogràfics/es, que no es van voler perdre la projecció dels 11 treballs presentats enguany.

Una de les novetats de la tarda va ser la realització d’un quizz de cinema entre els espectadors i les espectadores. El guanyador va rebre una estatueta de la Mostra Crispeta d’Or. No hi va faltar l’habitual participació de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre de Montornès, amb la interpretació a piano de Comptine d'un autre été, a càrrec de l’alumna Paula López.

Una gala solidària
En aquesta ocasió la proposta sortia del bloc solidari dels pressupostos participatius KOSMOS, així que el grup organitzador va decidir dedicar-la a la temàtica de la salut mental. D’aquesta manera, els autors i les autores de les obres van poder enregistrar curtmetratges de temàtica lliure o bé sobre la salut mental. També es va prescindir de l'habitual limusina present en la majoria d'edicions.

A més, abans d’entrar, el públic va poder fer un donatiu a favor de La Marató de TV3, també dedicada a la salut mental. Entre les persones participants es va sortejar un esmorzar a la Pastisseria Viñallonga i un sopar a l’Sputnik Gastrobar. Alexandra Garcia va ser la guanyadora.

Enguany, el Centre Ocupacional del Bosc i el Taller Alborada van realitzar les estatuetes de la Crispeta d’Or, conegudes com a Dones d’Aigua. També es van encarregar de l’aperitiu posterior a la gala.

El cel sense tu: Convidats de luxe
Després del visionat dels 11 treballs participants, es va donar pas a la presentació del curtmetratge El cel sense tu. El director i guionista de l’obra, David Blanch, va explicar les claus de la producció, inspirada en les primeres dones que van pilotar avions al país, Pepa Colomer i Dolors Vives. El projecte, gravat al refugi antiaeri de Ca l’Arnau, està ambientat en l’etapa final de la Guerra Civil Espanyola.

La productora del curt, Indiana Studio, donarà a conèixer les properes projeccions de l’obra a través de les seves xarxes socials.

Aviat podreu veure tots els curtmetratges presentats al canal de YouTube Joventut Montornès.

Arxivat a: Joventut
Foto de família amb totes les persones participants en la V Mostra de Curtmetratges Crispeta d'Or.
L'exterior de l'Espai Cultural Montbarri, abans de l'inici de la gala.
El públic va poder fer una aportació per a La Marató de TV3 a l'exterior de l'Espai Cultural Montbarri.
Cartells dels curtmetratges presentats a la V edició.
Catifa vermella de la gala de la V Mostra de Curtmetratges Crispeta d'Or.
Un any més, Montbarri s'ha omplert de públic i joves creadors audiovisuals.
L'equip del curtmetratge "El cel sense tu" presentant el seu treball.
El regidor de Joventut, Sergio Carrillo, va intervenir al final de la gala.
Després de la gala el públic va poder tastar l'aperitiu elaborat pel Centre Ocupacional del Bosc i el Taller Alborada.
La Crispeta d'Or 2021 és una Dona d'Aigua.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona