CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'economia feminista i les cures, al centre de la 4a FESS

L'economia feminista i les cures, al centre de la 4a FESS

10/11/2021

Del 12 al 20 de novembre, Montornès tornarà a celebrar la Fira de l'Economia Social i Solidària amb actes presencials. La programació posa el punt de mira en l'economia feminista i en l'àmbit de les cures.

La Fira de l'Economia social i Solidària de Montornès recupera el format presencial en la seva 4a edició i centra la mirada en l'economia feminista i les cures amb l'objectiu de dignificar aquest treball i donar valor a la vida.

Aquest dimecres ha tingut lloc la presentació oficial a Can Saurina amb la presència del regidor de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado, i de Montse Lamata en representació de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental.

Com en les edicions anteriors, la fira vol mostrar realitats. Enguany, se centra en la precarietat i la invisibilitat de les tasques de cura cap a les persones dependents, una situació que encara s'ha vist més agreujada amb la pandèmia. També pretén donar visibilitat a les oportunitats que pot suposar aplicar l'economia social i solidària en aquest àmbit, no només en relació a l'assistència domiciliària sinó des d'una perspectiva més àmplia.

Tres jornades d'activitats 

La programació de la FESS es desenvoluparà del 12 al 20 de novembre, estructurada en tres jornades. La primera serà el 12 de novembre. Anna Sánchez de l’Associació Matriu oferirà una xerrada sobre la relació entre l’economia feminista i els treballs de cures.

El diumenge 14 tindrà lloc l'acte central de la Fira amb la projecció del documental Cuidao resbala del Círculo de Mujeres de Málaga, a càrrec del col·lectiu de creadores la Mirada Invertida. Seguidament es farà una taula rodona amb la participació de les cooperatives Clara Ser Gran, Mujeres Pa’lante i Sindillar. La jornada acabarà amb un taller musical dirigit pel col·lectiu Pol·len Musica.

Finalment, el 20 de novembre serà el torn per conèixer els diferents projectes de totes les edicions del projecte local Dones amb Talent en un espai de tallers a la sala gran del Teatre Margarida Xirgu.

La inscripció a les activitats és gratuïta.
Es pot fer a:  www.montornes.cat/FESS2021-inscripcions

Arxivat a: Igualtat, Ocupació, Promoció Econòmica
El regidor de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado, a la presentació de la 4a fESS
Jordi Delgado, regidor de l'Àrea d'Acció Social, i Montse Lamata, de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, a l'acte de presentació de la 4a fESS
Montse Lamata, membre de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental, a la presentació de la 4a fESS

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona