CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Passió per la història montornesenca a les Jornades Europees de Patrimoni 2021

Passió per la història montornesenca a les Jornades Europees de Patrimoni 2021

27/10/2021

Més de 150 persones han assistit a les visites guiades al Refugi Antiaeri de Ca l’Arnau, el Castell de Sant Miquel, la Torre del Telègraf i el jaciment Mons Observans, programades aquest mes dins de les JEP.

La ciutadania esperava amb ganes les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) celebrades entre el 9 i l'11 d'octubre i ho va demostrar participant de forma entusiasta en les quatre activitats programades a Montornès. Les propostes van atraure més de 150 persones i dies abans les entrades ja estaven exhaurides.

La primera visita, amb el Refugi Antiaeri de Ca l’Arnau com a protagonista, va mobilitzar dos grups de 20 veïns i veïnes que van redescobrir l’espai i l’Aeròdrom 329, així com la relació dels dos elements patrimonials amb la Guerra Civil Espanyola.

A l’endemà, amb l’acompanyament de l’Associació Excursionista Lleure Montornès, un total de 25 persones van conèixer els darrers treballs arqueològics realitzats al Castell de Sant Miquel.

Ja a la tarda, dos grups d’una vintena de persones van pujar fins a la Torre del Telègraf per veure escenes teatralitzades de l’activitat quotidiana de l’espai. La construcció va funcionar a mitjans del segle XIX, en ple conflicte per la successió a la corona del Regne d’Espanya.

El jaciment romà Mons Observans va posar el punt i final a la programació amb visites guiades i un taller de cuina per a infants que va aplegar més d’una cinquantena d’assistents.

30 anys posant en valor el patrimoni català

Aquest any la iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea ha arribat als 30 anys de celebració a Catalunya. Des del 1991, diverses institucions i entitats catalanes han treballat per apropar la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Visites al Castell de Sant Miquel.
Visites al Castell de Sant Miquel.
Visites al Refugi Antiaeri de Ca l'Arnau.
Visites al Refugi Antiaeri de Ca l'Arnau.
Visites a la Torre del Telègraf.
Visites a la Torre del Telègraf.
Visites a la Torre del Telègraf.
Visites al jaciment romà Mons Observans.
Visites al jaciment romà Mons Observans.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona