CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Tornada a l’escola amb il·lusió i amb totes les garanties

Tornada a l’escola amb il·lusió i amb totes les garanties

13/09/2021

Amb mascareta, accessos esglaonats i gel hidroalcohòlic, però amb mesures més flexibles, el curs escolar ha començat aquest matí als centres de Montornès. Un total de 1.566 alumnes han assistit al primer dia de classe a Infantil i Primària, i 961 a ESO i Batxillerat. A més, entre avui i demà, 66 joves iniciaran els cicles formatius de grau mitjà i 30 el Pla de Transició al Treball.

Les portes dels centres educatius del poble han tornat a ser testimonis dels nervis dels infants i els joves en el seu primer dia d’escola, però també de la il·lusió de retrobar-se amb els seus companys i les seves companyes.

Per segon any consecutiu, l’inici del curs continua marcat per la situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 i per les mesures establertes pels departaments d’Educació i Salut de la Generalitat.

Així, l’alumnat segueix accedint a les instal·lacions de manera esglaonada per evitar aglomeracions i els infants s'agrupen en grups de convivència estable, tot i que enguany no serà necessari mantenir la distància interpersonal d’1,5 m si no són de grups diferents. L’ús de la mascareta en els nens i nenes a partir de 6 anys és obligatori, però al pati no cal dur-la posada si no es barregen amb altres grups de convivència estable .

Els requisits per poder accedir als centres són l’absència de simptomatologia compatible amb la Covid-19 o amb qualsevol altre quadre infecciós, i no haver tingut un contacte estret amb un positiu confirmat o simptomatologia compatible en els 10 dies anteriors.

Per la seguretat de l’alumnat i les seves famílies, s’ha tornat a reforçar els dispositius policials a les entrades i sortides dels centres. Igual que l’any passat, a l’Escola Mogent continua havent-hi una restricció puntual d’accés de vehicles al camí de la Justada per incentivar l’accés a peu fins al recinte i evitar embussos de cotxes. L’horari de tancament del carrer és de 8.20 a 9.20 h, de 12 a 12.45 h, de 14.20 a 15.20 h i de 16 a 16.45 h. El veïnat de la zona sí que tindrà permesa l’entrada.

Nou curs a la Llip El Lledoner i a l’Escola de Música

Un total de 56 nens i nenes ja han començat el curs a la Llar d’Infants Pública El Lledoner, mantenint les mesures de prevenció del curs passat.

Pel que fa a l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre, l’alumnat reprendrà les classes el 21 de setembre, tant a la mateixa escola com al Teatre Margarida Xirgu per diversificar els espais.

Les instal·lacions dels centres educatius, al dia

Els infants i el jovent han tornat a les aules després que aquest estiu s’hagin fet feines de manteniment a totes les escoles del poble. Hi ha hagut millores quant a les instal·lacions elèctriques, la seguretat alimentària, la jardineria i la pintura, entre d’altres.

 

Arxivat a: Covid-19 i Escola, Educació
Accés al recinte de l'Escola Marinada.
Els infants esperen, de manera esglaonada, per entrar a classe.
Accés a l'interior de l'Escola Marinada.
Els infants han utilitzat gel hidroalcohòlic abans d'entrar a les classes.
Una de les classes de l'Escola Marinada.
Una de les classes de l'Escola Marinada.
La Policia Local ha controlat la circulació de vehicles als accessos de l'Escola Marinada.
Ampliació del menjador de l'Escola Marinada.
 Nous lavabos a l'Escola Marinada.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona