CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Dos dies seguits de donació de sang per Festa Major

Dos dies seguits de donació de sang per Festa Major

13/08/2021

La ciutadania podrà apropar-se a la unitat mòbil d’extraccions del Banc de Sang i Teixits els dies 14 i 15 de setembre al Casal de Cultura, amb cita prèvia. Serà la primera prova puntuable de la Batalla de Penyes de la Festa Major 2021.

Per primera vegada, la campanya trimestral de donació de sang a Montornès tindrà lloc al llarg de dos dies consecutius, en comptes d’un de sol com és habitual.

Serà els dies 14 i 15 de setembre al Casal de Cultura, en dues jornades incloses en la programació d’activitats de la Festa Major 2021. Les persones interessades a donar sang ho podran fer de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, demanant cita prèvia al web donarsang.gencat.cat

L’objectiu d’aquesta ampliació horària és cobrir la major demanda possible, tenint en compte que a Montornès se solen exhaurir les places per donar sang cada tres mesos.

La campanya de donació de sang del setembre serà la primera prova puntuable de la 2a Batalla de Penyes de Festa Major entre la Penya Pere Anton i la Penya Els Bartomeus. Hi haurà un total de 6 proves fins al 20 de setembre a la tarda, moment en què s’anunciarà la colla guanyadora.

La tercera campanya de l’any a Montornès arribarà després de les jornades del març i el juny, que van comptar amb el suport de la Comunitat Islàmica del municipi i l’associació Globus pels Valents, respectivament.

Aquest estiu, “Viu i fes viure”!

El Banc de Sang i Teixits ha posat en marxa una campanya sota el lema “Viu i fes viure” per recordar que, tot i les vacances, els i les pacients continuen necessitant donacions de sang per als seus tractaments. Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions de sang per poder atendre les persones malaltes als hospitals, una xifra superior a la d’estius anteriors per la cinquena onada de la Covid-19.

A l’estiu les donacions de sang baixen un 30 % a causa de l’alteració de la rutina i els viatges.

Donar sang amb seguretat Les persones que siguin majors d’edat, pesin més de 50 kg i no pateixin cap malaltia poden donar sang. Les dones ho poden fer fins a tres vegades a l'any i els homes fins a quatre, sempre respectant que, entre donació i donació, hagi passat un mínim de dos mesos. No cal fer-les en dejú. En el moment de la donació cal identificar-se amb un document personal en vigor (DNI, passaport, permís de residència o permís de conduir si és la primera vegada, o amb el carnet de donant si s'està registrat al Banc de Sang i Teixits). El protocol marca que si la persona interessada ha superat la Covid-19 o ha estat en contacte amb alguna persona malalta, haurà d'esperar un mes per poder donar sang. L'organització de l'acte recull tots els protocols de seguretat pel que fa a la normativa sanitària.

Arxivat a: Promoció de la Salut, Cultura i festes
Donació de sang a Montornès (març 2021)
Donació de sang a Montornès (juny 2021)
Imatge de la campanya "Viu i fes viure"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona