CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La Policia Local frustra un robatori a un habitatge

La Policia Local frustra un robatori a un habitatge

30/07/2021

Els agents han detingut un home quan intentava accedir il·lícitament a un habitatge a la zona del Pedró. La detenció ha estat possible gràcies a una alerta veïnal.

Segons informa la Policia Local, a l'entorn de les 4 d’aquesta matinada, la prefectura ha rebut una trucada que alertava de la presència d’una persona sospitosa als voltants del carrer del Pedró. Les patrulles de servei que s'han desplaçat al lloc han observat com l’individu intentava accedir a una casa unifamiliar enfilant-se per una escala a la façana, moment en què ha estat detingut.

L'home, que no és veí de Montornès, ha estat lliurat als Mossos d'Esquadra per ser posat a disposició judicial. Se l'acusa d'un presumpte delicte de robatori amb força en grau de temptativa. 

Recomanacions per evitar robatoris a casa

La Policia Local de Montornès ha elaborat un llistat de precaucions per evitar robatoris a casa, especialment durant el període estival en què una part de la població marxa de vacances.

 • Us aconsellem no acumular objectes de valor a casa. En el cas que en tingueu, feu-ne un inventari indicant-ne les característiques, la marca, el model i el número de sèrie de fabricació. Si podeu, marqueu o graveu els objectes amb el vostre DNI per facilitar-ne la identificació si calgués.
 • Oculteu la documentació rellevant (llibretes, talonaris, pòlisses, targetes, etc.), especialment la que contingui la vostra signatura.
 • Deixeu els documents i els objectes de valor que tingueu en un lloc segur abans de marxar.
 • Desconfieu dels serveis tècnics o professionals que no hàgiu sol·licitat (aigua, llum, gas, telefonia, televisió, etc.). Demaneu l’acreditació corresponent al tècnic o professional, i confirmeu per telèfon amb la companyia el servei que us ofereix. En el cas de dubtes o sospites, aviseu la policia.
 • Comproveu que les balconeres, portes i finestres hagin quedat ben tancades en sortir de casa, incloent-hi les que donen a espais comuns interiors (patis, terrats, celoberts, etc). A més, si podeu, reforceu la seguretat amb reixes o amb tancaments addicionals de seguretat per l’interior. Comproveu també que queda ben tancada la porta del garatge.
 • Us aconsellem tancar sempre la porta amb clau, encara que sortiu poca estona.
 • Comproveu qui disposa de còpia de les claus de casa vostra.
 • Canvieu el pany de la porta si heu perdut les claus.
 • Reforceu la porta amb sistemes de seguretat: blindatge, reforç amb ancoratges i frontisses, espiell, cadeneta, baldó, doble pany, etc.
 • Procureu no deixar indicis de la vostra absència (plantes seques, bústia plena, persianes avall, etc). La roba estesa, les persianes mig abaixades o l’activació d’un programador horari d’encesa de llums són mesures que indiquen que l’habitatge està ocupat. Demaneu a algú de confiança que tingui cura de casa vostra mentre sou fora i deixeu-li un telèfon de contacte.
 • No comenteu davant de desconeguts la intenció de marxar el cap de setmana o uns quants dies.
 • Comproveu i connecteu els sistemes d’alarma abans de marxar, i fins i tot a l’hora de dormir.
 • Si creieu que hi ha algú dins del vostre domicili o que intenta accedir-hi i sou a dins, enceneu els llums i crideu, però eviteu enfrontaments. Si en arribar a casa us adoneu que algú hi ha entrat, no hi entreu i aviseu la policia. Comproveu la presència de persones i vehicles sospitosos als voltants i informeu en aquell mateix moment de les seves característiques i descripció a la policia.
 • A les comunitats de veïns, no és aconsellable que s’obri la porta de l’entrada principal a desconeguts.
 • Si us és possible, instal·leu dins de casa algunes càmeres domèstiques de petita grandària, que connectades al wifi us poden enviar missatges a l’instant i gravació d’imatges en el cas que hagi alguna intrusió a la vostre vivenda, actualment al mercat hi ha nombroses marques de càmeres d’ús domiciliari de baix cost que no requereixen contractar cap servei o empresa, ni demanar cap autorització atès que es limiten a gravar l’interior de la vostra vivenda. En el cas de ser víctima d’una intrusió, la disponibilitat d’imatges per a la policia és un suport molt important per poder tenir avanços en la investigació, ja que facilita la identificació de les persones autores i la seva detenció.
 • Al garatge de casa no  deixeu  les  claus  a  l’interior  del  vehicle, ni objectes  a  la  vista  com  roba,  aparells  electrònics (especialment als comunitaris), no  deixeu  a  l’abast  cap  eina  que  pugui  facilitar  el forçament de panys i accessos, connecteu l’alarma del vehicle, comproveu  que  la  porta  del  garatge  queda  tancada a  l’entrada  i  la  sortida  de  vehicles  i  que  cap  estrany aprofiti per entrar-hi, als garatges comunitaris si  sou  propietari  d’una  plaça  de  pàrquing  i  la  teniu  llogada,  estigueu  al  cas  de  possibles  pèrdues  o  robatoris de claus i comandaments del vostre llogater
 • Si observeu persones o vehicles sospitosos, o si teniu coneixement d’un fet delictiu o en sou testimoni, informeu sempre la policia per fer les comprovacions adients.
 • Si heu patit un robatori porteu una llista dels efectes sostrets amb el màxim de dades significatives, no toqueu res i aviseu a la Policia Local (935721110) o als Mossos d’Esquadra (112).
Arxivat a: Seguretat ciutadana
Vehicles de la Policia Local de Montornès
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona