CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Noves edicions del curs del mòdul C del Servei de Primera Acollida

Noves edicions del curs del mòdul C del Servei de Primera Acollida

20/07/2021

Entre el juny i el juliol, un total de 24 persones han seguit la formació necessària per obtenir el mòdul C del Certificat d’Acollida, centrat en el coneixement de la societat catalana i el marc jurídic. L’entrega de diplomes ha tingut lloc aquest dilluns al matí a l’Espai Cultural Montbarri.

El departament de Polítiques Migratòries de l’Ajuntament de Montornès segueix facilitant l’obtenció del Certificat d’Acollida a les persones nouvingudes mitjançant noves edicions del curs corresponent al mòdul C, centrat en el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Després de l’edició celebrada el març, un total de 24 persones dividides en dos grups n’han completat dues més entre el juny i el juliol i de manera presencial, seguint totes les mesures de seguretat necessàries.

El mòdul C s’inclou en la formació requerida per aconseguir el Certificat d’Acollida, juntament amb el mòdul A (aprenentatge de la llengua) i el mòdul B (coneixements laborals). Un cop completats els tres mòduls, és possible aconseguir el Certificat d’Acollida, un document que facilita l’emissió dels informes d’estrangeria des del consistori.

A més de conèixer la història de Montornès, les persones nouvingudes que han participat en les sessions han tractat temes com l’habitatge, el procés migratori, les polítiques d’igualtat, l’educació o la convivència. Entre l’alumnat hi ha persones de procedències diverses com el Marroc, Gàmbia, Senegal i Pakistan.

L’acte d’entrega dels certificats ha tingut lloc aquest dilluns al matí, a l’Espai Cultural Montbarri, i ha comptat amb la presència de l’alcalde, José A. Montero, i del regidor delegat de l’Àrea d’Acció Social, Jordi Delgado.

Una formació multilingüe

Tant a l’edició del març com a les del juny, s’ha comptat amb la figura de l’agent d’acollida, que ha realitzat traduccions a l’àrab perquè les persones assistents entenguessin correctament els continguts del curs. També s’han fet traduccions en anglès i francès per a l’alumnat d’origen gambià, pakistanès i senegalès.

 

Arxivat a: Cooperació
Participants en la formació amb l'alcalde, José A. Montero, el regidor delegat de l'Àrea d'Acció Social, Jordi Delgado, i professionals del departament municipal de Polítiques Migratòries.
Un moment de l'acte d'entrega dels diplomes
L'alcalde, José A. Montero, ha lliurat els diplomes del curs del mòdul C
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona