CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Fira sense soroll: "Obrim la fira apretant l’OFF"

Fira sense soroll: "Obrim la fira apretant l’OFF"

08/07/2021

L’Ajuntament aplicarà enguany mesures per facilitar que les persones que pateixen hipersensibilitat al soroll i als estímuls lumínics també puguin gaudir de les atraccions durant la Festa Major. S'ha posat en marxa una enquesta perquè la ciutadania pugui decidir quins dies i horaris es portarà a terme la iniciativa.

Fins al 21 de juliol, la ciutadania pot contestar una enquesta a través de la plataforma Decidim per determinar quins dies i horaris prefereix que hi hagi una reducció del soroll i llum a la fira durant la Festa Major. L'objectiu és que els nens i nenes o les persones adultes que tenen hipersensibilitat auditiva o amb un diagnòstic de Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) també puguin gaudir de les atraccions amb tranquil·litat i sense un excés de soroll.

Es tracta d’una prova pilot per incorporar una nova perspectiva inclusiva en l'entorn festiu. La iniciativa parteix de la regidoria de Polítiques d'Igualtat a través del servei de Diversitat Funcional.

Podeu participar a l'enquesta des de l'enllaç adjunt a la plataforma Decidim.

Integració i inclusió des de l'Acció Social

Montornès treballa activament per avançar en la promoció de polítiques que afavoreixin la integració de tota la ciuradania, sigui quina sigui la seva condició, en la vida sociocultural del poble. Des de fa anys, es desenvolupen activitats infantils i juvenils inclusives, i s'incentiva les entitats per a la integració de persones amb diversitat funcional.

La prova que es durà a terme durant la Festa Major és una nova actuació en aquest sentit. També segueix la recomanació de la comissió de Cultura del Parlament de Catalunya, que ara fa un any, va aprovar una resolució instant les entitats locals i comarcals a facilitar que les persones amb hipersensibilitat puguin participar en condicions idònies en les festes populars o en les fires d’atraccions, treballant, per exemple, perquè a les fires s’hi reservin unes hores sense estímuls acústics.

Arxivat a: Ciutadania, Igualtat, Infància, Joventut
Wikimedia Commons Images
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona