CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Noves oportunitats per conèixer i gaudir del patrimoni local a l'estiu

Noves oportunitats per conèixer i gaudir del patrimoni local a l'estiu

30/06/2021

Diumenge tornen les "Nits d'estiu a la romana" a Mons Observans amb l’òpera "Orfeu i Eurídice". Dissabte, el departament municipal de Patrimoni ha organitzat una visita guiada al refugi antiaeri de Ca l’Arnau i a l’Aeròdrom 329.

Després d'un estiu en blanc per culpa de la Covid-19, el jaciment romà Mons Obervans recupera enguany les "Nits d'estiu a la romana". Els departaments municipals de Patrimoni de Montornès i Montmeló han programat tres propostes que es desenvoluparan al recinte de l’assentament.

Les activitats començaran el 4 de juliol amb l’òpera sobre el mite clàssic Orfeu i Eurídice a càrrec de les artistes Viviana Salisi, Mireia Tarragó, Maite Arciniega i Miguel Gómez. El 8 de juliol, el divulgador històric Enric Calpena presentarà el llibre El dia que Barcelona va morir, centrat en la ràtzia d’Almansur. Per acabar, la companyia Genovesa, Narratives Teatrals representarà l’espectacle Un dia al fòrum el 10 de juliol, que recrea un dia normal en una ciutat romana de l’antiguitat.

Totes les propostes són gratuïtes i començaran a les 19 h. És imprescindible reservar-hi plaça enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o a (Necessites javascript per veure aquest correu-e), o bé trucant al telèfon 93 114 90 07. L’aforament és limitat i en cas de pluja les activitats quedaran ajornades. Caldrà dur-hi mascareta en tot moment, fer ús del gel hidroalcohòlic i mantenir les distàncies interpersonals necessàries.

El refugi de Ca l’Arnau obre les portes 

A banda de les activitats a Mons Observans, el departament municipal de Patrimoni Històric ha programat una visita guiada al refugi antiaeri de Ca l’Arnau i l’Aeròdrom 329 el 3 de juliol.

Les persones que hi assisteixin visitaran les restes de les instal·lacions i també descobriran tot allò que no es conserva a partir d'explicacions històriques. Realitzaran l'activitat en grups reduïts dividits en tres franges horàries: a les 10 h, a les 11 h i a les 12 h.

L'aforament és limitat i cal inscriure's prèviament al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al telèfon 93 114 90 07. En cas de pluja l’activitat quedarà ajornada.

Arxivat a: Cultura i festes
Cartell de la programació Nits d'estiu a la romana 2021
Il·lustració del mite clàssic d'Orfeu i Eurídice
Cartell de la presentació del llibre "El dia que Barcelona va morir", d'Enric Calpena
Un moment de l'espectacle "Un dia al fòrum", de Genovesa Narratives Teatrals (imatge: Genovesa)
Galeria central del refugi de ca l'Arnau, 2008 (Autor: Pere Cornellas. AMMV)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona