CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Per l'alliberament sexual i de gènere

Per l'alliberament sexual i de gènere

25/06/2021

Amb motiu del Dia per l’alliberament sexual i de gènere (Orgull LGBTI+), que se celebra aquest dilluns 28 de juny, l'Ajuntament de Montornès ha organitzat diversos actes la setmana del 28 al 2 de juliol per reafirmar el seu compromís amb els drets de les persones LGBTI+ i la lluita contra les discriminacions per raó d'orientació sexual i identitat de gènere.

L'acte institucional de lectura del manifest obrirà dilluns, dia 28 de juny, la programació que inclou accions simbòliques per fer visible el compromís de Montornès amb les persones LGBTI i amb la lluita contra tota mena de discriminacions.

El muntatge teatral "Ocaña, reina de las Ramblas", que es representarà al Teatre Margarida Xirgu, clourà la commemoració al municipi.

A l'edifici de l'Ajuntament i a diversos equipaments municipals oneja la bandera irisada des del 17 de maig, del Dia Internacional contra la Discriminació per Orientació sexual i Identitat de Gènere.

L’aprovació de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, va servir per intensificar les polítiques de diversitat sexual i de gènere, que de forma transversal, es desenvolupen a l’Ajuntament.

#Montornès LGBTI+

Una de les darreres actuacions ha estat l'assessorament als departaments municipals d’Infància i Joventut, en el marc del procés d’acompanyament per incorporar la perspectiva LGBTI+. S'han fet diverses activitats als espais infantils i juvenils.

Montornès disposa del Servei d'Atenció Integral LGBTI+ (SAI LGBTI+ Montornès) que s'adreça a les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

També té l'objectiu de sensibilitzar i informar les persones i entitats per tal de mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i prevenir l'LGBTIfògia (Cal concertar cita prèvia a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al telèfon 660 27 74 70.

Perquè el 28 de juny? Què són els aldarulls de Stonewall?

Els aldarulls de Stonewall van consistir en una sèrie de manifestacions espontànies i violentes contra una batuda policial que va tenir lloc a la matinada del 28 de juny de 1969, al bar conegut com a Stonewall Inn del barri novaiorquès de Greenwich Village. Freqüentment es citen aquests aldarulls com la primera ocasió, en la història dels Estats Units, en què la comunitat LGBT va lluitar contra un sistema que perseguia els homosexuals amb el beneplàcit del govern, i són generalment reconeguts com el catalitzador del moviment modern pro drets LGTB als Estats Units i a tot el món.

Arxivat a: Igualtat
Destacat Dia Orgull LGBTI 2021

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona