CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Un any més, prevenció contra el mosquit tigre

Un any més, prevenció contra el mosquit tigre

11/06/2021

Amb l’objectiu de prevenir la proliferació del mosquit tigre, com cada any per aquestes dates, l'Ajuntament proposa seguir diverses recomanacions: evitar les acumulacions d’aigua, utilitzar mosquiteres a portes i finestres en són algunes.

Com cada any, amb l’arribada de l’estiu, els mosquits tigre tornen a aparèixer. Per combatre la propagació de l’insecte, les institucions han tornat a posar en marxa la campanya anual de prevenció per lluitar contra el mosquit tigre, que, a més de provocar picades doloroses, pot ser transmissor de malalties.

L’insecte diposita els seus ous a llocs exteriors de petites dimensions que puguin contenir aigua estancada durant uns dies. Per això, per prevenir la posta d’ous i el creixement de les larves, una de les mesures més efectives és evitar-ne acumulacions en testos, safareigs, desguassos, etc. També és recomanable instal·lar mosquiteres a portes i finestres per evitar que entrin a casa i dur el cos cobert per evitar les picades.

"A la caça del mosquit ratllat" Entre els materials de divulgació difosos durant la campanya hi ha el conte A la caça del mosquit ratllat. El relat, amb textos d'Aitana Montaner i il·lustracions de Jordi Sales, està promogut per la Diputació de Barcelona i està disponible en format pdf. A Montornès s'ha fet arribar a les famílies a través de les escoles i les AMPA. (El podeu descarregar dels arxius adjunts).

L’Ajuntament va detectar la presència del mosquit tigre per primera vegada a Montornès cap el 2008, tot i que a Catalunya ja se'n tenia constància des del 2004. Des de llavors, es duen a terme campanyes preventives anuals amb consells per disminuir-ne els efectes.

Arxivat a: Ajuntament, Promoció de la Salut
imatge: jcomp
Portada del conte "A la caça del mosquit ratllat"

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona