CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'EDE estrena "Com eduquem en la diversitat?"

L'EDE estrena "Com eduquem en la diversitat?"

28/05/2021

El vídeo, de poc més d'un minut, resumeix les principals línies de reflexió treballades durant les trobades de l'Espai de Debat Educatiu centrades en el tema de la diversitat. S'ha publicat al canal de YouTube de l'Ajuntament i a les xarxes socials dels departaments d'Infància i Educació @educaciomontornes

Aquest divendres s'ha presentat públicament el vídeo "Com eduquem en la diversitat?", resultat del treball de l'Espai de Debat Educatiu (EDE) dels cursos 2018-19 i 2019-20.

L'acte s'ha celebrat al Centre Infantil Pintor Mir amb la presència de l'alcalde, José A. Montero, així com representants de l'Espai de Debat Educatiu de Montornès i també ha servit de cloenda de les sessions de l'EDE d'aquest curs. 

En poc més d'un minut, "Com eduquem en la diversitat?" resumeix les principals línies de reflexió treballades durant les trobades de l'EDE. La conclusió és una visió positiva i enriquidora de la diversitat, entesa en un sentit ampli: diversitat de gènere, d’edats, de procedència, d’habilitats...

El document està protagonitzat per famílies, docents, professionals i persones vinculades a la comunitat educativa. Per a la realització s'ha comptat amb la cooperativa Eduxarxa, especialitzada en temes educatius. 

Es publicarà el vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament de Montornès i a les xarxes socials (Facebook i Instagram) dels departaments d'Infància i Educació @educaciomontornes. També es podrà visionar a l'àmbit dedicat a educació del web municipal, on es preveu penjar recursos sobre la temàtica.

Fora de l'àmbit digital, el vídeo es projectarà abans de les sessions del cicle Gaudí de cinema que es durà a terme durant aquest any a l'Espai Cultural Montbarri. 

L'EDE, espai de reflexió i intercanvi

L’Espai de Debat Educatiu és un fòrum de reflexió i intercanvi sobre educació que ofereix als professionals de l’educació i a les famílies la possibilitat de reflexionar i debatre amb l’objectiu de consensuar criteris i millorar la coherència educativa al municipi. A Montornès funciona des del curs 2015-16 i cada any aporta elements de reflexió sobre qüestions d'interès que després trasllada a la resta de la comunitat.

Segons les previsions, les trobades del proper curs versaran sobre els efectes positius i negatius de l'ús de les pantalles.

Reivindicant la importància del joc

Per celebrar el Dia Internacional del Joc, també avui, el departament municipal d'Infància ha organitzat una jornada d'activitats per a famílies al Centre Infantil Pintor Mir. Al llarg de la tarda, grans i petits han pogut fer un tastet de propostes de joc diferents. Les persones que s'hi han apropat han jugat als racons de la sala gran de l'equipament i als jocs gegants de l'exterior. També han pintat amb llum fluorescent a la sala d'experimentació del centre. 

Arxivat a: Educació, Igualtat, Infància
.
Presentació del vídeo "Com eduquem en la diversitat?"
Presentació del vídeo "Com eduquem en la diversitat?"
Participants en les activitats del Dia Internacional del Joc al CI Pintor Mir
Participants en les activitats del Dia Internacional del Joc al CI Pintor Mir
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona