CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Nou sistema de tarifació elèctrica a partir de l’1 de juny

Nou sistema de tarifació elèctrica a partir de l’1 de juny

27/05/2021

El govern espanyol aplicarà tres noves tarifes diferents en el rebut de la llum en funció dels trams horaris. L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ofereix assessorament sobre aquest i altres temes a les persones que ho necessitin.

Amb la reforma de la tarifació elèctrica, l’1 de juny entrarà en vigor un canvi de preus en la factura de l’electricitat a nivell estatal.

A partir de llavors, es calcularà l’energia consumida en base a tres períodes horaris, un model que s’aplicarà tant al mercat regulat com al mercat lliure d’aquells contractes amb una tarifa contractada igual o menor de 15 kW.

Els tres trams seran els següents:

  • Punta: La franja amb el preu més elevat.
    Horaris: De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 18 a 22 h.
  • Pla: La franja amb el preu intermedi.
    Horaris: De dilluns a divendres: De 8 a 10 h, de 14 a 18 h i de 22 a 00 h.
  • Vall: La franja amb el preu més baix.
    Horaris: De dilluns a divendres, de 00 a 8 h, i caps de setmana i festius, les 24 hores del dia.

Les persones consumidores tindran l’opció de modificar la potència contractada a l’horari Vall per tal de disposar de potències diferents en aquest tram i en els Punta i Pla. Per fer-ho cal comunicar-ho a la companyia. En cas de no fer-ho, aplicarà la potència contractada a tots els trams.

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) recomana revisar el consum de cada persona i estudiar l’oferta que més s’adapta a les necessitats de cadascú. Per això recomana fer ús del comparador de tarifes de la CNMC.
Per a qualsevol dubte sobre aquest o altres temes podeu contactar amb l’OMIC trucant al telèfon 93 572 11 70 o enviant un correu electrònic a l’adreça (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Consum
imatge: shayne_ch13
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona