CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La revolta remença resisteix la pandèmia

La revolta remença resisteix la pandèmia

12/05/2021

L’associació La Remençada ha presentat la setena edició de l’obra “La Remençada. El Gran Musical Històric del Vallès” en un acte a l’Espai Cultural Montbarri. Una vintena d’actors i actrius representaran l’espectacle en format reduït els dies 29 i 30 de maig, a les 17 h, al Teatre Margarida Xirgu.

Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia de la Covid-19, La Remençada. El Gran Musical Històric del Vallès torna als escenaris en la seva setena edició. Enguany ho farà els dies 29 i 30 de maig en un espai tancat, al Teatre Margarida Xirgu, i amb una versió reduïda.

L’Espai Cultural Montbarri ha acollit l’acte de presentació de l’obra aquest dimarts a la tarda. La trobada ha inclòs el visionat del curtmetratge Fets remences, realitzat expressament per a la presentació, així com intervencions de la presidenta en funcions de l’entitat, Elisenda Bru; el director de l’obra, Toni Figuera; i la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez. L'actor i veí Ricardo Piris ha presentat l'acte. Abans de començar, membres de l’associació La Remençada han recordat l’actor i anterior president de l’entitat, el montornesenc José Luis Gil, mort en els darrers mesos.

Dels carrers al Margarida Xirgu

En aquesta ocasió al voltant de 20 actors i actrius representaran una tria d’escenes amb un fil conductor per adaptar l’obra a un sol escenari, el Teatre Margarida Xirgu. L’espectacle se centrarà en la història personal del protagonista, el dirigent remença i heroi local Bartomeu Sala.

Els i les intèrprets han hagut de passar tests d’antígens durant els assajos i també ho faran en les actuacions com a mesura de protecció. Per compensar les limitacions de l’aforament del teatre, hi haurà funcions els dies 29 i 30 de maig, a les 17 h.

Caldrà reservar les entrades al web entrades.montornes.cat. Per cadascuna es demana un donatiu de 2 euros. L’organització destinarà la recaptació a projectes amb finalitats socials.

La Remençada, un referent de valors culturals i socials

L’esdeveniment va ser concebut pel seu ideòleg, Xavier Bertran, l'any 2014 com un musical inèdit per ser representat de forma itinerant pels carrers de Montornès i interpretat per veïns del poble. També és el veïnat qui, de forma voluntària, s'ocupa del vestuari, l'escenografia i de tots els aspectes de l'organització.

La música és del compositor Xavier Baurier i la direcció va a càrrec de l'actor i director vallesà Toni Figuera. La Remençada és un musical de gran format sobre un moment rellevant de la història del Vallès i de tot Catalunya: les revoltes dels pagesos de remença catalans contra el feudalisme.

Podeu veure el curtmetratge Fets Remences a l'enllaç adjunt.

Arxivat a: Cultura i festes
Foto de família al final de l'acte de presentació de la 7a edició de La Remençada
Un moment de l'acte de presentació de la 7a edició de La Remençada
Record a l'anterior president de La Remençada i veí de Montornès, José Luis Gil
Obsequis per a les persones assistents a l'acte
D'esquerra a dreta: el director Toni Figuera; la regidora de Cultura i Festes, Mercè Jiménez; la presidenta en funcions de La Remençada, Elisenda Bru; el compositor Xavier Baurier; i l'escriptor i creador de l'obra, Xavier Bertran.
Fotografia amb representants d'empreses patrocinadores del musical
Actors i actrius de La Remençada
Actors i actrius de La Remençada
Actors i actrius de La Remençada
Actors i actrius de La Remençada
Membres de l'associació La Remençada
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona