CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > La salut de les dones, protagonista del mes de maig

La salut de les dones, protagonista del mes de maig

11/05/2021

Aquesta setmana arrenca el programa impulsat per l’Ajuntament que es desenvoluparà al llarg del mes a l’entorn del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones.

El 28 de maig se celebra el Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, un compromís adoptat l’any 1987 en la 5a Trobada Internacional Dona i Salut a Costa Rica per reivindicar i fer visibles les desigualtats de les dones en termes de salut.

És en aquest marc que el departament municipal de Salut Pública ha programat diverses actuacions que tindran lloc durant la segona quinzena del mes de maig, amb la intenció de fer públiques les seves demandes i el compromís de les administracions en la recerca de possibles solucions.

Les propostes començaran el 12 de maig, Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica, amb l’emissió de l’entrevista Viure amb la malaltia en temps de pandèmia a Ràdio Montornès i amb la participació de l’associació local Afibromon.

Caminades i lectures saludables

El 13 de maig es donaran a conèixer dues iniciatives relacionades amb la salut. D’una banda, a les 9.30 h al CEM Les Vernedes, es presentarà el programa de sortides setmanals Salut, pas a pas i tindrà lloc la primera excursió. En total són 20 caminades de 90 minuts cadascuna per conèixer indrets d’interès social, cultural i mediambiental i potenciar la relació social i la pràctica de l’exercici físic.

D’altra, també dijous, però a les 14 h, es durà a terme la presentació del projecte Biblioteràpia per a la cura de la salut emocional al Centre d’Atenció Primària, una guia de lectures saludables per promoure el benestar mental de la població, arrabassat per la pandèmia sanitària i que ha portat a un augment dels símptomes d’ansietat i depressió de la ciutadania. La iniciativa inclou una conferència sobre la narrativa terapèutica el 14 de maig, a les 20 h, a Can Xerracan.

Col·loquis sobre cooperació i salut femenina en la recta final del programa

Per donar a conèixer el paper de la dona en l’entorn agrari i internacional, les entitats beneficiàries de la darrera convocatòria d’ajuts municipals per a projectes de cooperació internacional, les ONG Petits Detalls i Amics del Nepal, parlaran d’històries de vida de dones del Nepal i d’Uganda que participen en els seus projectes. Ho faran el 20 de maig, a les 19 h, de manera telemàtica.

Per al mateix Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones, el 28 de maig a les 18.30 h, també en línia, se celebrarà el col·loqui Dona, salut i malaltia sobre la dona com a agent de salut en l’emergència sanitària. La trobada comptarà amb la participació de les entitats Oncovallès, Afibromon, Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i Endometriosi Catalunya (Endocat)

Homenatge al personal de la infermeria - El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermeria. Com a forma d’agraïment a la tasca dels i les professionals, l’Ajuntament s’ha adherit a la petició del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona amb la col·locació d’una pancarta a la façana de la casa consistorial. Amb la data es vol reivindicar el paper del col·lectiu, el més nombrós del sistema de salut.

Arxivat a: Promoció de la Salut, Igualtat
Imatge de la campanya Maig, mes de la salut de les dones

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona