CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Portes obertes a Mons Observans per celebrar el Dia Internacional dels Museus

Portes obertes a Mons Observans per celebrar el Dia Internacional dels Museus

10/05/2021

La ciutadania podrà conèixer de primera mà les restes arqueològiques del jaciment ubicat a Can Tacó - Turó d’en Roina el 16 de maig amb visites lliures a l’assentament i al Museu de Montmeló.

Coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, l’Arxiu Històric Municipal de Montornès del Vallès i el Museu de Montmeló han organitzat una matinal cultural el 16 de maig per donar a conèixer les restes arqueològiques del jaciment romà Mons Observans.

El Consell Internacional dels Museus (ICOM) promou la data des de l’any 1977, destacant la idea de que els museus i el patrimoni són eines de gran importància per a l’intercanvi cultural, l’enriquiment de les cultures i la col·laboració i la pau entre tots els pobles.

A Montornès i a Montmeló es vol destacar el paper de les restes arqueològiques del jaciment Mons Observans, amb les seves excepcionals pintures murals decoratives de primer estil pompeià i altres peces recuperades durant les diferents intervencions arqueològiques. Segons experts i expertes, podrien ser unes de les més antigues de la península Ibèrica i Europa.

El 16 de maig, d’11 a 14 h, les persones interessades podran apropar-se a l’assentament i visitar-lo lliurament. Simultàniament, també romandrà obert al públic el Museu de Montmeló.

L’organització durà a terme els corresponents controls d’accés per garantir les mesures sanitàries vigents.

Arxivat a: Cultura i festes
Restes arqueològiques al jaciment Mons Observans
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona