CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > GastroBar, la iniciativa d'una cooperativa de joves del poble

GastroBar, la iniciativa d'una cooperativa de joves del poble

27/04/2021

El Gastrobar és el primer projecte d'emprenedoria que s'engega a Montornès basat en l'Economia Social i Solidària

L'endemà del dia de Sant Jordi va veure la llum a l'Sputnik el Gastrobar, un espai de cuina amb producte de proximitat encapçalat per joves i destinat al jovent, després de mesos d'incertesa a causa de la pandèmia.

Joves de Montornès, formats a l'Escola d'Hoteleria del Vallès Oriental ubicada a la masia El Molí, han posat en marxa una cooperativa gastronòmica que promou els valors de l'Economia Social i Solidària (ESS), al centre juvenil Sputnik, amb l'acompanyament del departament municipal d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC).

Aquest és el primer projecte d'emprenedoria local, però es treballen set iniciatives més que tenen a veure amb la millora de la convivència entre les persones, l’oci i el lleure, i la salut alimentària. Totes set propostes van a càrrec de dones i tenen la voluntat, a l'igual que l'espai Gastrobar, de promoure un model d'economia al servei de les persones, responsable amb l'entorn, de proximitat, just i democràtic.

Més rellevància per a l'FP del poble

La cooperativa Mélnitsa dels joves cuiners emprenedors també és una mostra  de la qualitat de la formació de l'FP d'Hosteleria i Restauració que s'imparteix a l'Institut Marta Mata. El Gastrobar canalitzarà col·laboracions entre estudiants en un espai de cuina proper referent al poble i a la comarca.

Arxivat a: Joventut, Ocupació, Promoció Econòmica
Visita al Gastrobar de les cooperatives Mitja Ametlla i Els 15 Mosqueters/es, formades per infants de 5è de l’Escola Palau d’Ametlla
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona