CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Sant Jordi 2021: Cultura amb cura

Sant Jordi 2021: Cultura amb cura

13/04/2021

A l’entorn del Dia del Llibre i de les Roses, Ajuntament i entitats han organitzat activitats per a tots els públics. El mateix 23 d’abril hi haurà paradetes de llibres i roses a la plaça de Pau Picasso, garantint totes les mesures de seguretat per combatre la Covid-19.

Un any més, Montornès tindrà la seva pròpia celebració de la diada de Sant Jordi. El departament municipal de Cultura i Festes, amb la col·laboració de diverses entitats, ha programat propostes familiars per viure la festivitat d’una manera segura.

El 23 d’abril el veïnat podrà comprar llibres i roses a les paradetes que hi haurà a la plaça de Pau Picasso, de 10 a 14 h (al costat del mercat d'aquell dia) i de 16 a 20 h.

Gimcana i preguntes en català a la Pau Picasso

El gruix de les activitats culturals per Sant Jordi tindrà lloc durant la tarda de la diada. L’Oficina de Català de Montornès instal·larà l’exposició sobre el Voluntariat per la Llengua Quan parles fas màgia a la plaça de Pau Picasso. Qui vulgui podrà participar en un joc de preguntes i la persona que n’encerti més optarà a un premi. Al mateix espai, la Penya Els Bartomeus oferirà un joc de pistes anomenat Busquem la llegenda perduda de Sant Jordi.

Per garantir el bon funcionament de l’activitat, les persones que s’hi apropin hauran de seguir el sentit del circuit marcat, respectar el torn sense provocar aglomeracions, mantenir la distància de seguretat, utilitzar el gel hidroalcohòlic a cada parada i dur la mascareta en tot moment.

Contes infantils i improvisació a Can Xerracan

També a la tarda, però al pati de Can Xerracan, la Biblioteca de Montornès durà a terme la XIV Marató de contes familiar amb les contacontes Mercè Rubí i mOn mas. N’hi haurà dues sessions d’una hora cadascuna: una a les 17 h i una altra a les 18.15 h. En aquesta ocasió, la jornada es basa en el llibre Receptes de pluja i sucre, d’Eva Manzano i Mónica Gutiérrez Serna, i està adreçada a infants majors de 3 anys. Tot seguit, la companyia Comando Impro representarà l’espectacle Operació L.L.I.B.R.E, en què els actors i actrius s’inventaran històries a partir dels llibres que les persones assistents portin en aquell moment.

És necessari reservar plaça de manera gratuïta al web entrades.montornes.cat, amb assignació prèvia per ordre d’arribada. En cas de pluja l’organització traslladarà les activitats al Teatre Margarida Xirgu.

El patrimoni històric, coprotagonista per Sant Jordi

En els dies previs a la diada, i dins de la programació d’activitats, el departament municipal de Patrimoni Històric durà a terme dues propostes culturals.

D’una banda, el 18 d’abril al matí, amb la col·laboració de l’Associació Excursionista Lleure Montornès, la ciutadania podrà visitar el Castell de Sant Miquel de manera guiada i conèixer les darreres intervencions arqueològiques amb motiu del Dia Internacional dels Monuments. Les places estan exhaurides però podeu apuntar-vos a la llista d’espera habilitada al correu elèctronic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o al telèfon 93 114 90 07 en horari de 9 a 13 h de dilluns a divendres.

D’altra banda, el 22 d’abril a les 19 h, el pati de Can Xerracan acollirà la presentació del llibre La transformació del paisatge agrari a Montornès del Vallès (1950-2015), de la biòloga i geògrafa Èlia Montagud Blas. Es tracta del treball guanyador del Premi Montornès de recerca històrica 2016. L’acte comptarà amb la presència de l’autora i del director de l’Escola de Natura del Corredor, Joan Manel Riera.

L'Arxiu Històric Municipal disposarà d'una paradeta a la plaça de Pau Picasso amb els llibres publicats fins al moment. Entre ells hi ha els exemplars de la col·leció Premi Montornès de recerca històrica, el llibre Montornès a la vista i els opuscles de les tertúlies de memòria històrica El temps retrobat

Arxivat a: CuidemnosMontornès, Cultura i festes
.
Les contacontes Mercè Rubí i Mon Mas (imatge: Mon Mas)
imatge: Comando Impro
Portada del llibre resultant de la Beca de recerca històrica 2016

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona