CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Formació sobre ciclomissatgeria per fomentar el transport comercial ecològic i de proximitat

Formació sobre ciclomissatgeria per fomentar el transport comercial ecològic i de proximitat

25/03/2021

L'Ajuntament posarà en marxa un curs sobre repartiment de paqueteria en bicicleta i tricicle elèctric a finals d'abril. La iniciativa forma part de les accions de suport al comerç local i promou els valors de l'Economia Social i Solidària.

Entre el 20 i el 30 d'abril, el Departament municipal d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC) durà a terme  una formació gratuïta sobre ciclomissatgeria amb l'objectiu d'impulsar, d'una banda, un canvi de model en el transport de mercaderies més ecològic i al servei del comerç de proximitat i, d'altra, fomentar projectes d'emprenedoria a través, per exemple, de cooperatives.

La proposta és una de les accions en l’estratègia local per al foment dels valors i dels principis de l’Economia Social i Solidària i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Montmeló i Vilanova del Vallès. L’objectiu final és que les persones que hagin completat el curs, amb una durada de 20 h, puguin desenvolupar un projecte d'autoocupació amb el suport del Consistori i d'altres entitats amb experència en la ciclomissatgeria. És una alternativa de model de transport de mercaderies, tan demandat en aquests moments, que pot servir també com a eina de reactivació econòmica per al comerç local.

Formació per a 10 persones interessades en un projecte propi professional

Un total de 10 persones (5 homes i 5 dones de Montornès, de Montmeló o de Vilanova), majors de 18 anys, podran accedir a la formació. Es demana que les persones candidates tinguin capacitats d’autonomia, iniciativa, habilitats comunicatives i orientació espacial, així com coneixement de la llengua catalana i castellana. En el moment de fer-ne la selecció, es donarà prioritat a persones que estiguin en situació de vulnerabilitat social, sempre i quan reuneixin la resta de requisits.

Per a més informació, cal adreçar-se al Departament municipal d’Ocupació, Promoció Econòmica i Comerç (OPEC), al carrer de la Pau número 10, o trucar al telèfon 93 566 70 04, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El termini de preinscripció finalitza el 31 de març.

Què s'entén per ciclomissatgeria? També coneguda com a missatgeria ecolocal o missatgeria ecològica de proximitat, és un sistema de repartiment ètic de paqueteria en bicicleta i/o tricicle elèctric. És una alternativa local a les grans plataformes digitals i empreses de repartiment que aposta per la sostenibilitat i per un treball segur i digne, donant importància a les relacions entre clients i professionals i potenciant el comerç de proximitat i el consum responsable.

Arxivat a: Ocupació, Promoció Econòmica
Il·lustració: Eina Activa
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona