CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI

Acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI

17/03/2021

Aquest dimecres, l'Ajuntament de Montornès i la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya han presentat l'acord per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral per defensar els drets de les persones LGBTI del municipi.

L'alcalde, José A. Montero, la regidora de Polítiques d'Igualtat, Ana Madrona, i la directora general d’Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, han presentat l'Acord per al desenvolupament del Servei d’Atenció Integral per a les persones LGBTI de Montornès aquest dimecres al migdia a Can Saurina. 

Amb l’acord, Montornès s’incorpora a la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI de Catalunya. Es dona així continuïtat a les accions desenvolupades a Montornès des del 2014 a favor del col·lectiu LGBTI i que es va materialitzar el 2017 amb la creació del Servei per la Diversitat Afectiva i Sexual. L'objectiu és donar una resposta integral a possibles situacions de discriminació, i a qualsevol necessitat d’acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere. També es pretén consolidar el servei com un referent local per a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, i intersexuals, i reforçar-lo com a eina de prevenció de discriminacions i LGBTIfòbia. 

Avançant en el compliment del II Pla d'Igualtat 

La pròrroga del II Pla d’Igualtat de gènere de Montornès del Vallès, aprovada en la sessió plenària del 3 de desembre de 2020, estableix el compromís de desenvolupar polítiques públiques LGBTI enteses com a polítiques de drets humans, que han de ser abordades d’acord amb el principi de transversalitat de gènere.

L'acord entre Ajuntament i Generalitat avança en aquesta línia i ajudarà Montornès a disposar de les eines suficients i dels circuïts necessaris per al compliment de la Llei 11/2014 per garantir els drets LGBTI i per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Arxivat a: Igualtat
Signatura de l'acord entre Ajuntament i Generalitat per al desenvolupament del Servei d'Atenció integral a les persones LGBTI
Un moment de la presentació de l'acord a Can Saurina
Ponents de la presentació de l'acord per al desenvolupament del Servei d'Atenció Integral a les persones LGBTI
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona