CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Escoles i instituts, un any més, compromesos i solidaris

Escoles i instituts, un any més, compromesos i solidaris

24/12/2020

La cooperativa Els 15 mosqueters/es de l’Escola Palau d’Ametlla ha posat a la venda calendaris per recaptar fons per a l’entitat local Globus pels Valents i la investigació del càncer infantil. Els instituts Vinyes Velles i Marta Mata i les escoles Mogent i Sant Sadurní també han desenvolupat activitats solidàries en els darrers dies.

Recentment, la cooperativa de 5è de l’Escola Palau d’Ametlla Els 15 mosqueters/es, creada en el marc del projecte CuEmE per impulsar la cultura emprenedora a les escoles, ha posat a la venda calendaris solidaris del 2021. Els infants han dissenyat els almanacs inspirats en el centre d'interès que treballen enguany a l'escola: la ciència. El cost de cada calendari és de 3 euros. Part de la recaptació anirà a l’associació local Globus pels Valents, que duu a terme activitats per destinar fons a la investigació del càncer infantil.

Els calendaris es poden adquirir als següents establiments:

  • Floristeria Guzmy (plaça de la Font, 1)
  • Pollería Angelita (carrer de Federico Garcia Lorca, 9)
  • Frutos Secos IKE (carrer Major, 16)
  • Flors Guardiola (carrer de Sant Isidre, 14)
  • Ferreteria CIM (carrer del Riu Mogent, 6) 

Més propostes solidàries

Durant les darreres setmanes, els instituts Vinyes Velles i Marta Mata i les escoles Mogent i Sant Sadurní també han realitzat accions solidàries, donant exemple de compromís.

Alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Vinyes Velles van promoure i dinamitzar la darrera campanya de donació de sang realitzada a Montornès el 15 de desembre pel Banc de Sang i Teixits. Es van aconseguir un total de 104 cites prèvies i es van validar 91 oferiments, dels quals 13 van ser nous donants, un 15% del total.

L’Institut Marta Mata va participar en una jornada amb tallers i activitats de sensibilització i promoció de la solidaritat el dia 17. Els i les joves van assistir a una xerrada a càrrec de l’ONG Proactiva Open Arms i van confeccionar origamis per a la campanya “1 origami, 1 euro" de la Fundació Mútua General de Catalunya en favor de la lluita oncològica infantil. També van recollir i lliurar aliments per a Cáritas de Montornès, van pintar un mural de la via solidària a l’Institut i van desenvolupar jocs esportius adaptats a persones amb dificultats sensorials, entre altres propostes.

L'Escola Mogent també ha col·laborat, com ve fent des de fa anys, en la recollida d'aliments per a les famílies necessitades del poble, ateses des de Càritas. La campanya es va dur a terme entre l’1 i l’11 de desembre per tal que els aliments poguessin arribar a temps per formar els lots de Nadal.    

Finalment, l’Escola Sant Sadurní ha venut polseres solidàries per recaptar fons per a La Marató de TV3, dedicada a la Covid-19. Entre les vendes i les aportacions de l’AMPA, els nens i les nenes han aconseguit un total de 485 euros. A més, han proposat una caminada familiar i han creat un muntatge audiovisual amb fotografies que les famílies han enviat.

Arxivat a: Covid-19 i Escola, Educació
Alumnat de l'Escola Palau d'Ametlla amb els calendaris solidaris (imatge: Escola Palau d'Ametlla)
Calendaris solidaris (imatge: Escola Palau d'Ametlla)
Calendaris solidaris (imatge: Escola Palau d'Ametlla)
Mural de la via solidària elaborat per l'alumnat de l'Institut Marta Mata (imatge: Institut Marta Mata)
Donació de sang, organitzada amb la col·laboració de l'alumnat de l'INS Vinyes Velles (15/12/2020)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona