CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > El projecte Kosmos de pressupostos participatius joves es consolida malgrat la pandèmia

El projecte Kosmos de pressupostos participatius joves es consolida malgrat la pandèmia

21/12/2020

Un total de 120 joves han participat, de forma esglaonada i en grups reduïts, en la tercera Assemblea Jove per escollir les activitats juvenils que es desenvoluparan a Montornès el 2021. Es destinaran 18.000 euros a 8 propostes solidàries i 7.000 a 5 propostes genèriques, que seran liderades i executades pel mateix jovent.

El projecte Kosmos de pressupostos participatius joves ha superat el repte, en temps de pandèmia, d'aglutinar més d'un centenar de joves del poble per proposar i decidir, de forma conjunta, a què es dedicarà el pressupost d'activitats de joventut durant el proper any. L'Assemblea Jove s'ha desenvolupat entre el 12 i el 20 de desembre, en sessions virtuals i presencials de grups reduïts al Centre Juvenil Sputnik. Hi han participat 120 joves (59 noies i 61 nois), dels quals  58 tenen entre 12 i 16 anys i 62 són majors de 17 anys. 

2021: El Kosmos més solidari 

En aquesta edició, Kosmos ha posat la solidaritat al capdavant de les prioritats. Durant el procés de participació, previ a l'Assemblea, el departament de Joventut va rebre 174 butlletes amb propostes. Un cop tractades, se'n derivaran 57 a altres departaments municipals i als instituts. La resta, 116, s'han aglutinat en 32 propostes, de les quals 19 han arribat a la fase de votació.

Finalment s'han escollit 8 propostes solidàries, una part de les quals ja s'han desenvolupat amb èxit en passades edicions, com el túnel del terror (que el 2021 serà solidari) o el certamen de curtmetratges Crispeta d'Or. S'incorporen noves propostes, com la celebració de jornades animalistes; l'Actu@litat Jove (un conjunt de propostes audiovisuals) i el projecte Mentoria d'acompanyament a estudiants d'ESO per part d'estudiants de Batxillerat. Completen la selecció els projectes Cuidem Montornès de protecció de l'entorn; Mantenim el contacte, per crear un espai de comunicació entre persones, i la celebració de concerts solidaris al nou Centre Juvenil Sputnik.

En l'àmbit de les activitats més genèriques, s'ha aprovat programar sortides joves, reeditar la baixada de carretons per Sant Joan, l'Acampada Jove, el Festival d'Oci Alternatiu de Montornès (FOAM) i l'Urban Art Festival. 

Podeu consultar totes les propostes al web https://kosmos.montornes.cat/

Més info: - WhatsApp 673 532 609 - c/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e) - Instagram @joventutmontornes - Twitter @jovemontornes - Facebook Joventut Montornès 

Arxivat a: Joventut
Assemblea Jove, al Centre Juvenil Sputnik
Kosmos - Votació dels projectes per al 2021
Kosmos - Votació dels projectes per al 2021
Kosmos - Votació dels projectes per al 2021

Arxius adjunts

Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona