CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L'Institut Vinyes Velles i l'Escola Mogent, premi Treball en Xarxa de les Escoles Verdes 2020

L'Institut Vinyes Velles i l'Escola Mogent, premi Treball en Xarxa de les Escoles Verdes 2020

11/12/2020

La Generalitat de Catalunya ha reconegut la tasca dels dos centres educatius en el projecte "Els tresors del camí fluvial", desenvolupat durant el curs 2018-19. A través de la iniciativa, infants i joves han intercanviat impressions i compartit activitats a la llera del riu.

Els dos centres educatius montornesencs adherits al programa Escoles Verdes del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, l'Institut Vinyes Velles i l'Escola Mogent, han obtingut un nou reconeixement aquests dies.

L'alumnat i els equips educatius han rebut el premi Treball en Xarxa de la XXVII Trobada d'Escoles Verdes. El departament ha distingit els dos centres pel projecte Els tresors del camí fluvial, desenvolupat durant el curs 2018-19. Ho ha fet en una gala emesa a través de YouTube que ha comptat amb les intervencions del conseller d'Educació, Josep Bargalló, i el de Medi Ambient i Sostenibilitat, Damià Calvet, des del pati de l'Institut Vinyes Velles.

Descobrint els tresors del Mogent

Els tresors del camí fluvial és un projecte d'intercanvi entre alumnes de 2n de primària de l'Escola Mogent i de 2n i 4t d'ESO de l'Institut Vinyes Velles al voltant del riu. Els infants i els joves han comprovat el canvi del paisatge de Montornès i han treballat aspectes com els valors naturals i culturals del poble, el compromís amb el medi ambient o el foment de l'esperit crític.

Per fer-ho, els i les participants han pres part en una gimcana preparada per l'alumnat de l'assignatura Planeta Terra de 2n d'ESO perquè els nens i nenes de primària descobrissin els tresors culturals i patrimonials del riu mitjançant pistes i les noves tecnologies. Amb les conclusions, els infants de l'Escola Mogent han redactat un informe amb propostes de millora per a l'Ajuntament pel que fa a zones deteriorades, amb necessitat de neteja i repoblació d'espècies. Per la seva banda, els joves del Vinyes Velles han documentat l'activitat amb fotografies i vídeos.

L'Ajuntament ha col·laborat en el desenvolupament del projecte en el moment de dissenyar el recorregut de la gimcana i ha fet una aportació econòmica a través de la convocatòria de subvencions 2018-19.

L'objectiu dels premis de la Trobada d'Escoles Verdes és reconèixer públicament iniciatives exemplars d'educació per a la sostenibilitat impulsades per centres educatius amb el distintiu d'Escola Verda de la Generalitat. El premi de la categoria Treball en Xarxa consisteix en un diploma acreditatiu i 1.500 euros.

Podeu veure un vídeo sobre la participació de l'Institut Vinyes Velles i l'Escola Mogent en la Trobada d'Escoles Verdes a l'enllaç adjunt, a partir del minut 26.

Arxivat a: Educació, Medi Ambient
Activitats del projecte "Els tresors del Mogent"
Activitats del projecte "Els tresors del Mogent"
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona