CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > L’Ajuntament i les entitats del tercer sector reforcen el suport a les famílies vulnerables

L’Ajuntament i les entitats del tercer sector reforcen el suport a les famílies vulnerables

07/12/2020

Al llarg de l’any, els Serveis Socials del Consistori han col·laborat amb les associacions in via, REIR i Probitas per destinar recursos a veïns i veïnes en situació de risc social. La quantia total dels ajuts supera els 55.000 euros.

Els convenis signats entre l’Ajuntament i les entitats del tercer sector han seguit vigents aquest 2020, amb noves aportacions a partir de l’estat d’alarma declarat el març amb la crisi de la Covid-19.

Des de fa uns anys, els Serveis Socials del consistori col·laboren amb diverses associacions que destinen subvencions a famílies vulnerables. És el cas de l’entitat in via, que, a partir d’un conveni signat el 2019 i de manera bianual, dona suport econòmic a famílies monoparentals i/o que han viscut situacions de violència que presenten dificultats en el moment de pagar el lloguer del seu habitatge. Enguany un total de 14 unitats familiars han rebut 18.000 euros en ajuts.

També, per cinquè any consecutiu, l’Ajuntament ha obtingut una subvenció de 12.000 euros a través de l’Associació Recursos Educatius per la Infància en Risc (REIR). La quantia permetrà fer front al pagament de subministraments d’aigua, electricitat i gas (4.631 euros aproximadament), tractaments odontològics per a 11 infants i joves (6.600 euros) i despeses sanitàries i oftalmològiques per a 7 famílies (746,27 euros). Les ajudes s’emmarquen en el programa de subvencions que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat destina a entitats del tercer sector que donen suport a famílies vulnerables.

Continuïtat dels menjadors de secundària i primària

Pel que fa als centres educatius, un any més, l’entitat Probitas ha cobert la totalitat de les despeses del menjador RAI-ESO, ubicat a les dependències de l’Institut Vinyes Velles. Una trentena de joves hi dinen diàriament i reben suport socioeducatiu fins a les 17 h.

A més, al llarg del curs, els Serveis Socials gestionaran un total de 25.000 euros que destinaran als centres de primària per complementar els ajuts de menjador del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Arxivat a: Serveis Socials
Jove dinant al menjador social RAI-ESO a Montornès (imatge d'arxiu)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona