CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Noves excavacions a l’entorn de la torre del castell de Sant Miquel

Noves excavacions a l’entorn de la torre del castell de Sant Miquel

03/12/2020

En els darrers dies ha començat una nova campanya de treballs emmarcada en la primera fase del Pla Director del castell de Sant Miquel. Les obres se centraran en l’excavació de les estances i parts de la muralla que hi ha a l’entorn de la torre i tindran una durada d’entre 4 i 5 setmanes.

Durant les actuacions recollides a la primera fase del Pla Director del castell de Sant Miquel, l’equip d'arqueòlegs i arqueòlogues que treballa en la recuperació del monument ha detectat estructures sota les pedres d’enderroc.

Aquest mes ha començat una segona campanya de treballs per excavar els voltants de la torre de l’Homenatge i les parts de muralla i possibles estances que hi ha a la zona.

L'equip d'arqueologia està documentant noves estructures fins ara inèdites que aporten informació sobre el mètode constructiu de l’edifici, la successió de reformes, ampliacions i reparacions produïdes, així com la dinàmica d’abandonament del castell. Després del treball de camp, estudiaran i faran un inventari dels materials, la major part ceràmics, recollits durant el procés d’excavació per establir datacions precises sobre els àmbits i compartimentacions del jaciment.

Segons les previsions, les obres tindran una durada d’entre 4 i 5 setmanes i s’emmarquen en la primera fase del Pla, així que la segona etapa ha quedat posposada fins al 2021.

L’empresa responsable de les obres és Abans Serveis Culturals, mentre que el tècnic municipal de Patrimoni Històric, Ferran Díaz, i Jordi Serra dirigeixen les excavacions igual que a la primera campanya. El mateix Díaz i Jaume Serra són els autors del projecte.

Els ajuntaments de Montornès i Vallromanes col·laboren per assumir les despeses dels nous treballs, valorats en prop de 32.000 euros. Les intervencions compten amb el suport del Parc de la Serralada Litoral, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona.

Arxivat a: Cultura i festes, Patrimoni històric
Estat actual del castell de Sant Miquel, amb els nous treballs d'excavació.
Voltants de la torre de l'Homenatge.
Arqueòlegs excavant a l'entorn de la torre.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona