CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Ajuts per a persones autònomes i microempreses enfront de la Covid-19

Ajuts per a persones autònomes i microempreses enfront de la Covid-19

06/11/2020

Les persones autònomes amb domicili fiscal a Catalunya podran optar a la nova línia d’ajuts que la Generalitat ha obert per pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia. Se’n beneficiaran un màxim de 10.000 professionals amb un import únic de 2.000 euros per a cadascun.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha activat un ajut d’urgència per a les persones autònomes afectades per l’impacte econòmic de la crisi sanitària generada per la Covid-19.

La convocatòria està adreçada a professionals autònoms donats d’alta al RETA que exerceixin una activitat econòmica com a persona física a títol individual, mutualistes, societaris i socis cooperativistes, tots fins a un màxim de 6 persones (titulars inclosos).

Entre els requisits que han de complir els i les sol·licitants hi ha els següents: 

  • Tenir el domicili fiscal a Catalunya.
  • No superar els 13.125 euros en el rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres de 2020.
  • Comptar amb una base imposable de la darrera declaració de la renda igual o inferior a 35.000 euros.

La línia d’ajuts, dotada amb una partida pressupostària de 20 milions d’euros, beneficiarà un màxim de 10.000 professionals que podran percebre un import únic de 2.000 euros per persona. El departament ja va posar en marxa una altra convocatòria de subvencions el març per valor de 7,5 milions que va arribar a 8.869 persones autònomes.

El termini de presentació de sol·licituds, via tràmit telemàtic a l'enllaç adjunt, començarà el 9 de novembre i finalitzarà el 20 del mateix mes o quan s'esgoti la dotació pressupostària. Per sol·licitar la prestació és necessari disposar d’un certificat digital o de l’idCAT Mòbil.

Per a més informació podeu trucar al 012 (de dilluns a divendres, de 8 a 22 h), al 93 622 04 00 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h), o bé al 93 519 39 86 (de dilluns a divendres de 8.15 h a 15 h).

Arxivat a: Ciutadania, General
(imatge: freepik)
(imatge: Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat)
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona