CONTACTAR | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Entitats, comerços i institucions, units contra el càncer de mama

Entitats, comerços i institucions, units contra el càncer de mama

19/10/2020

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, des d'avui la façana de l’Ajuntament llueix una pancarta amb el llaç rosa. A més, l’Associació Afibromon ha publicat missatges sobre la prevenció de la malaltia a les seves xarxes socials i la botiga Frutos Secos IKE ven mascaretes solidàries per recaptar fons per a la investigació.

Un any més, i com cada 19 d’octubre, Montornès ha tornat a fer visible el seu compromís amb la lluita contra el càncer de mama a través de diverses accions.

Aquest matí, personal tècnic de l’Ajuntament ha penjat una pancarta a la façana de l’edifici consistorial. La Fundació d’Ajuda Oncològica Oncovallès ha cedit el material, que romandrà col·locat durant tota la setmana.

A més, des del 7 d’octubre, l’Associació Afibromon ha compartit publicacions al seu perfil de Twitter per recordar la diada i posar en relleu mesures per prevenir la malaltia. Integrants de l’entitat i la regidora de Salut Pública, Mar Garcia, han participat en una entrevista telefònica emesa a Ràdio Montornès.

Per involucrar el veïnat, des de l’associació també han proposat que la ciutadania es vesteixi de color rosa el 23 d’octubre i es faci una foto. Qui vulgui podrà enviar les imatges al correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e) per incloure-les en un vídeo que Afibromon penjarà a les seves xarxes socials.

També, com és habitual, l’establiment Frutos Secos IKE ha posat el seu granet de sorra i enguany ven mascaretes de color rosa per 5 euros. Per cadascuna, es destinarà 1 euro a la investigació del càncer de mama promoguda per l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona.

La importància de la prevenció

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el càncer de mama representa el 15 % de tots els càncers en pacients femenins i s’estima que 1 de cada 8 dones patirà la malaltia al llarg de la seva vida.

És per això que el col·lectiu ha de realitzar-se proves regularment i acudir al metge en el cas de detectar alguna senyal després de fer les respectives palpacions. 

Arxivat a: Promoció de la Salut
Pancarta del Dia Mundial contra el Càncer de Mama a la façana de l'Ajuntament
Membres de l'Associació Afibromon en una entrevista a Ràdio Montornès realitzada l'any passat.
Mascaretes solidàries a la venda a la botiga Frutos Secos IKE
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona