CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Montornès i Vallromanes formalitzen la col·laboració per a la recuperació del Castell de Sant Miquel

Montornès i Vallromanes formalitzen la col·laboració per a la recuperació del Castell de Sant Miquel

07/10/2020

Aquest dimecres els ajuntaments de Montornès i Vallromanes han signat un conveni de col·laboració per a l'execució del Pla director del Castell de Sant Miquel. L'aportació serà proporcional al número d’habitants de cada poble.

Els alcaldes de Montornès i de Vallromanes, José A. Montero i David Ricart, respectivament, han formalitzat aquest migdia la signatura del conveni de col·laboració entre els ajuntaments dels dos pobles per fer front a les despeses del Pla director de recuperació del Castell de Sant Miquel.

L'acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Festes i Patrimoni Històric de Montornès, Mercè Jiménez, i del regidor de Cultura i Festes de Vallromanes, Jordi Madaula.

El document estableix que l'aportació serà proporcional al número d’habitants de cada municipi, de manera que l'Ajuntament de Montornès assumirà el 85% del cost real i efectiu de les actuacions i contractacions, mentre que l’Ajuntament de Vallromanes n’assumirà el 15%.

El conveni també estipula la constitució d’una comissió de seguiment i control amb l’objectiu de supervisar les accions que es derivin de l’execució de les obres a realitzar, resoldre problemes i incidències que puguin sorgir i aprovar les liquidacions de despeses assolides en correspondència al percentatge de participació acordat. L'acord tindrà una durada de quatre anys prorrogable per un període de quatre anys més. 

La primera fase Pla director, en marxa 

Entre octubre de 2019 i març de 2020 es van dur a terme els treballs de la primera fase del Pla Director, centrada en l’estudi i recuperació de la Torre de l’Homenatge, l’element més emblemàtic de l’edifici per la seva significació històrica i pel seu volum arquitectònic. El cost de la intervenció ha estat de 65.000 euros, dels quals la Diputació de Barcelona n’ha aportat 45.000 i la resta ha estat assumit pels dos ajuntaments. 

Està previst que la segona campanya corresponent encara a la primera fase del Pla Director, i centrada en l’excavació dels entorns de la torre, comenci el novembre d’aquest 2020.

Arxivat a: Ajuntament, Cultura i festes, Patrimoni històric
L'alcalde de Vallromanes, David Ricart, amb l'alcalde de Montornès, José A. Montero.
Els alcaldes de Montornès i Vallromanes en un moment de la signatura del conveni.
Treballs de la primera fase a la torre del Castell de Sant Miquel.
En la torre, s’observa l’àmbit de pedra reblert pel propi enderroc.
Interior de la torre, una vegada excavat. S’observa la roca mare, base sobre la qual es sustenta l’edificació.
Detall del coronament de la torre consolidat amb morter de calç.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona