CONTACTAR | GUIA DE CARRERS | ES | EN | FR

MIDA DEL TEXT | Augmentar la mida del textMida del text normalReduir la mida del text | SENSE ESTILS

Logotip
Portada > Comunicació > Notícies > Obertes les convocatòries d'ajuts per a les AMPA i els centres educatius

Obertes les convocatòries d'ajuts per a les AMPA i els centres educatius

25/09/2020

Es destinaran 48.000 euros per a les AMPA i 60.000 euros per a les escoles de primària i els instituts. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 13 d'octubre.

L'Ajuntament ha obert la convocatòria d'ajuts per a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes del poble. Enguany s'hi destinaran 48.000 € (12.000 més que l'any passat). Un total de 40.000 € aniran a les AMPA dels centres de primària, 4.000 € a les dels centres de secundària i 4.000 € més es dividiran entre les AMPA de la Llar d'Infants Pública El Lledoner i de l'Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre.

Paral·lelament, s'ha obert la convocatòria d'ajuts per als centres d'educació. La dotació és de 60.000 € que es dividiran en 48.000 € per a les escoles de primària i 12.000 € per als instituts de secundària. 

L’equitat en l’accés a l’educació com a estratègia per reduir les desigualtats 

Les aportacions econòmiques que fa l'Ajuntament a les AMPA i als centres constitueixen una part important del programa d’acompanyament a l’escolaritat. L'objectiu és ajudar a fer realitat els eixos del Pla Educatiu d’Entorn pel que fa a la promoció de l’equitat en l’accés a l’educació com a estratègia per reduir les desigualtats, afavorir l’èxit acadèmic i garantir la cohesió social.

Les subvencions a centres van orientades, d’una banda a donar suport a famílies en situació social i cultural desfavorida i de l’altra, al desenvolupament d’activitats i projectes educatius que promoguin, entre d’altres, la col·laboració entre centres, la relació família - escola, la capacitació de les famílies, la diversitat cultural i/o funcional, la innovació educativa, els vincles amb la cultura i les festes del municipi, la coeducació i la sostenibilitat i la protecció del medi ambient. 

En el cas de les AMPA, a més de subvencionar projectes i activitats, s’obren dues línies d’aportació en base al nombre d’alumnat i al nombre de famílies en situació social desfavorida. L’objectiu és facilitar l’accés a les activitats a totes les famílies independentment de la seva situació social o econòmica. S’hi inclouen despeses relacionades amb les activitats extraescolars i altres serveis com el d’acollida.

Les sol·licituds per a les convocatòries municipals de subvencions per a les AMPA i per als centres educatius es poden presentar fins al 13 de desembre telemàticament a través de la Seu electrònica del web municipal. Cal emplenar els formularis i adjuntar la documentació que es descriu en les bases de cada convocatòria.  

Arxivat a: Educació
.
Ajuntament de Sant Feliu de Codines

Av. de la Llibertat, 2 - 08170 Montornès del Vallès

Tel: 93 572 11 70 - Fax: 93 568 27 62 - a/e: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Amb la col·laboració de:

Diputació de Barcelona